НОВИНИ

Йотова: Ако бюджет 2019 не регулира неравенствата и бедността, протести ще има

Във Варна вицепрезидентът Илияна Йотова коментира, че протестите в страната ще продължат, ако бюджетът за 2019-та година не залага промени и не се опитва да регулира неравенството и бедността в България.

bnt avatar logo
от БНТ
15:18, 12.11.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Йотова каза още, че хората искат решение на проблемите си, както и да има поне средноевропейски цени на горивата.

Вицепрезидентът каза още, че държавата има възможност да помогне в регулирането на тези процеси, без това да се приема за държавна помощ или нарушение на принципа на конкуренцията.

Илияна Йотова, вицепрезидент на България: Идвайки насам, чух финансовия министър г-н Горанов, който каза, че въпреки протестите няма да се намали данъкът върху старите коли и за "Гражданската отговорност", защото видите ли от 6 до 10 лева, както те са го изчислили за най-старите автомобили и двигателите, които отделят вредни емисии, това не бърка чак толкова в джоба на българина. Ако това е единственото повишение за джоба на българина, сигурно няма да е такъв ефектът, но за съжаление той е един от многото. В следващите дни имаме второ четене на бюджета. За мен основният закон на държавата, след конституцията, най-важният е как ще изглежда бюджетът за 2019, ако там тези процеси са регулирани, мисля, че българските граждани могат да бъдат спокойни.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Въоръжен грабеж в русенското село Николово
Въоръжен грабеж в русенското село Николово
Столична община ще внесе нови автобуси с двигатели на природен газ
Столична община ще внесе нови автобуси с двигатели на природен газ