НОВИНИ

Юрий Асланов: БСП ще спечели изборите с обединение на лявоцентристкия вот

БСП иска чрез едно широко обединение на лявоцентристкия вот да си гарантира спечелване на изборите, защото осъзнава, че сама няма кой знае какви шансове, каза в студиото на "Панорама" социологът и член на Изпълнителното бюро на БСП Юрий Асланов.

bnt avatar logo
от Милена Кадийска
22:30, 08.07.2016
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

"Обвинението към ръководството на БСП през последните години много често беше, че са взимани решения в тесен кръг по много важни политически въпроси. Решението за плоския данък, предложението на Делян Пеевски за председател на ДАНС са такива примери. Когато става дума за такъв важен въпрос като това по какъв начин БСП да участва на президентските избори, новото ръководство на партията реши да прибегне до този инструмент, а именно допитването, за да си гарантира образно казано тила". Това заяви в студиото на „Панорама“ социологът Юрий Асланов, член на ИБ на БСП.

"Открихме, че БСП иска много широко отваряне на партията, когато става дума за президентски избори, т.е. чрез едно много широко обединение на лявоцентристкия вот БСП иска да гарантира спечелване на изборите", добави още той.

В отговор на въпрос, дали твърдо кандидатът на левицата ще е жена, Асланов заяви:

"Няма нищо твърдо. Сега започна друга процедура – произнасяне на общинските конференции за евентуалните кандидати. Тя трябва да приключи до края на месеца".

"Търсим кандидат-президент, който да олицетворява всички неща, които са записани в Конституцията и в които никой не вярва, особено след мандата на сегашния президент", каза още Юрий Асланов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Властите разследват Нетаняху за пране на пари
Властите разследват Нетаняху за пране на пари
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Роботите са сред нас
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Роботите са сред нас