НОВИНИ

За първи път в България: Създадоха железопътен аудиотур

За първи път в България е създаден железопътен аудиотур. Той описва маршрута на Родопската теснолинейка, която свързва областите Пазарджик и Благоевград. Аудиотурът е озвучен на три езика - български, руски и английски.

bnt avatar logo
от Станислава Николова
10:25, 15.07.2018
5831
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Аудиотурът е създаден от Анатоли Костов съвместно със сдружение „За теснолинейката“. Приложението може да бъде използвано от всеки, като със смартфон се сканира QR кодът, който пътниците могат да намерят на плакати в теснолинейната. Автоматично мобилното устройство намира функцията, а хората могат да изберат гарата, за която искат да научат повече информация.

Анатаоли Костов - създател на аудиотура: Слушателите могат да чуят интересни истории за създаването на теснолинейката, за интересни места, за градовете и селата, през които минава - това са Якоруда, Велинград, Банско, гара Аврамово, която е най-високата гара на Балканския полуостров с 1267 метра надморска височина, гара Цепина, където се намира единствения по рода си музей на теснолинейката в България.
;

Създателят на приложението е избрал влак „Родопи", защото е научил, че теснолинейката е прочута не само в България, а и по целия свят. Идеята му е да запознае чуждестранните туристи със забележителностите по маршрута.

Анатаоли Костов - създател на аудиотура: Сред чуждите туристи теснолинейката е известна като „алпийската железница на Балканите". Ние създавайки този аудиотур ще я позиционираме на още по-добро ниво в света.

Аудиотурът е напълно безплатен и може да бъде използван, както чрез интернет, така и офлайн.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турция отбелязва две години от опита за преврат
Турция отбелязва две години от опита за преврат
Футбол с мирис на политика
Футбол с мирис на политика