НОВИНИ

След ден започва изплащането на обезщетения за евтаназираните животни в Ямболско

От понеделник - 16 юли - започва изплащането на обезщетенията на земеделските стопани за евтаназираните овце и кози в огнищата с чума в Ямболска и Бургаска области.Умъртвяването на овце и кози в Ямболско продължава.

bnt avatar logo
от БНТ
07:57, 15.07.2018
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Фермерите ще получат парите по посочена от тях банкова сметка или в брой на касите на Областните дирекции по безопасност на храните.

Утре в България идват експерти от дирекция „Здравеопазване и политика за потребителите“ на ЕК, за да проверят дали мерките на българските власти съответстват на европейското законодателство. Ще бъде извършена пълна дезинфекция на помещенията, в които са били животните. Строги мерки има при влизане и излизане в село Болярово. В сила е и забраната за търговия с мляко и месо от общините Елхово и Болярово.

;

Вчера премиерът Бойко Борисов изпрати земеделския министър Румен Порожанов при стопаните от селата, в които евтаназират домашни животни. Завишени обезщетения за животновъдите от община Болярово, чиито животни бяха умъртвени, обеща на място Порожанов. Те могат да избират дали да получат парични обезщетения за избитите си животни, или да получат съдействие да възстановят стадата си с нови животни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Френският президент Макрон пристигна в Москва за финала на Мондиал 2018
Френският президент Макрон пристигна в Москва за финала на Мондиал 2018
Голям пожар избухна край летище Хийтроу
Голям пожар избухна край летище "Хийтроу"