НОВИНИ

За замърсена вода в Кюстендил сигнализираха наши зрители

Водата за пиене в един от големите квартали на Кюстендил е негодна за пиене сигнализираха наши зрители. По думите им водата видимо е замърсена и е възможно да бъде опасна за здравето.

bnt avatar logo
от БНТ
08:35, 15.08.2018
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Според живеещите в една от кооперациите на ул. "Софроний" в Кюстендил проблемът с водата е от две седмици.

Моника Давидкова: Наточихме вода в бутилки, оставихме я в хладилника за половин час и след като я извадихме след това, в нея имаше тиня и то много. Опасна е, тази вода се пие, както от възрастни хора, така и от малки деца, не се знае какво има в нея, в смисъл какъв е съставът и.

За да се предпазят от евентуални здравословни проблеми, потърпевшите семейства си купуват вода за пиене и готвене от магазина или си пълнят туби с изворна или минерална вода от близките села.

В нашия район водата не е годна за пиене, аз си пия вода от Неделкова гращица, откакто са я пуснали.
Ние си пием изворна, някои си купуват от готовата.

От водния оператор "Кюстендилска вода" казаха, че при тях не е постъпвал сигнал за замърсена питейна вода. Обясниха обаче, че наскоро са отстранили авария в съответния район и е възможно това да е причина да има отлагания в питейната вода. Изпратени са екипи на водното дружество да проверят на място случая.

Инж. Владимир Джоров- гл. инженер на "Кюстендилска вода" ЕООД: Водопроводната мрежа в този участък при такива инцидентни, ситуации се изпуска и в момента това се осъществява от нашите екипи. Изпускат се пожарни хидранти и по този начин се прочиства локалната водопроводна мрежа.

Според жителите на квартала там често стават аварии заради остарялата водопреносна мрежа. Те се надяват срещу високата цена, която плащат от близо 2 лв. за кубик вода, качеството на доставка да се подобри.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Британската полиция претърсва адреси след атаката в Лондон
Британската полиция претърсва адреси след атаката в Лондон
​Днес е големият християнски празник Успение Богородично
​Днес е големият християнски празник Успение Богородично