Захариева: Визитата на Борисов в Москва е координирана, не е по спешност

През шестте месеца европредседателство, а и не само, за България има съвсем друго възприятие и за това допринася всеки един български гражданин не само политиците, а хората, които живеят там и българската култура и спорт. Това коментира в сутрешния блок на БНТ "Денят започва" вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева.

от БНТ
08:35, 25.05.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Стоим много добре на европейската сцена и на световната сцена. От всеки един от нас зависи репутацията на българската държава, допълни тя.

Като "историческо" определи Захариева това, че за първи път България и Македония честват заедно 24 май в Рим.

Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи: Историческо е. Спомням си като се изчаквахме.

Винаги българската делегация е влизала първа при папата, обясни тя и допълни "радвам се, че това е в историята".

Възможно е България да позволи на Република Македония да използва българските дипломатически представителства в чужбина, където съседката ни няма свои. Това са обсъдили вчера неформално Бойко Борисов и Зоран Заев. Това ще е пореден знак за сближаване, коментира пред БНТ външният министър Екатерина Захариева.;

Вицепремиерът Захариева припомни, че премиерът Борисов и президентът Путин са провели телефонен разговор преди около 2 месеца и обясни, че посещението на Борисов в Москва не е е по спешност.

Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи: Отдавна се координират президентството в Русия и Министерският съвет. Все пак трябваше да се намери дата. Това посещение се координира отдавна. Не е по спешност.

Теми, свързани с двустранните отношения, икономически и енергийни, ще обсъждат те, коментира Захариева.Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Как ще се прилагат новите правила за личните данни, които влизат в сила от днес?
Как ще се прилагат новите правила за личните данни, които влизат в сила от днес?
Северна Корея беше тема на разговорите между Путин и Макрон
Северна Корея беше тема на разговорите между Путин и Макрон