НОВИНИ

Заловиха група нелегални мигранти в Бургас

Бургаската полиция задържа снощи 21 нелегални мигранти. Те бяха открити в специално оборудвана постройка в покрайнините на квартал "Долно Езерово". Според спецполицаите става дума за нелегален пункт за приемане на мигранти, за да се транспортират до западната ни граница.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
19:16, 08.04.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Постройката, в която са били открити мигрантите, е била наета от 28-годишен бургазлия и е част от бившето ТКСЗ. Има висока ограда, кучета и камери, прозорците са затъмнени.

Цветелина Рандева-говорител на ОДМВР-Бургас: Тези, които са открити към момента са 21, от които само един е сириец, а останалите са се самоопределили като граждани на Афганистан и Шри Ланка.

Мигрантите от Шри Ланка бяха разпитани от съдия и откарани в центъра за бежанци в Ченгене Скеле, за да бъдат въведени биометричните им данни в системата АФИС. Това е първата подобна група от тази далечна страна, казаха полицаите.

Цветелина Рандева-говорител на ОДМВР-Бургас: Към момента се установяват каналите за снабдяване на хора, които са пребивавали във въпросната масивна сграда, защото вероятно това няма да е първата група, която се е намирала там.

Задържан наемателят на сградата Симеон Фиданов. Срещу него е образувано бързо полицейско производство за каналджийство. Утре мигрантите ще бъдат транспортирани до центъра в Любимец.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илия Илиев, ДПС: Парите за ромска интеграция не отиват по предназначение
Илия Илиев, ДПС: Парите за ромска интеграция не отиват по предназначение
Демонстрации в Гърция срещу приватизацията на двете най-големи пристанища
Демонстрации в Гърция срещу приватизацията на двете най-големи пристанища