Заловиха група нелегални мигранти в Бургас

Бургаската полиция задържа снощи 21 нелегални мигранти. Те бяха открити в специално оборудвана постройка в покрайнините на квартал "Долно Езерово". Според спецполицаите става дума за нелегален пункт за приемане на мигранти, за да се транспортират до западната ни граница.

от Веселин Григоров
19:16, 08.04.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Постройката, в която са били открити мигрантите, е била наета от 28-годишен бургазлия и е част от бившето ТКСЗ. Има висока ограда, кучета и камери, прозорците са затъмнени.

Цветелина Рандева-говорител на ОДМВР-Бургас: Тези, които са открити към момента са 21, от които само един е сириец, а останалите са се самоопределили като граждани на Афганистан и Шри Ланка.

Мигрантите от Шри Ланка бяха разпитани от съдия и откарани в центъра за бежанци в Ченгене Скеле, за да бъдат въведени биометричните им данни в системата АФИС. Това е първата подобна група от тази далечна страна, казаха полицаите.

Цветелина Рандева-говорител на ОДМВР-Бургас: Към момента се установяват каналите за снабдяване на хора, които са пребивавали във въпросната масивна сграда, защото вероятно това няма да е първата група, която се е намирала там.

Задържан наемателят на сградата Симеон Фиданов. Срещу него е образувано бързо полицейско производство за каналджийство. Утре мигрантите ще бъдат транспортирани до центъра в Любимец.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Илия Илиев, ДПС: Парите за ромска интеграция не отиват по предназначение
Илия Илиев, ДПС: Парите за ромска интеграция не отиват по предназначение
Демонстрации в Гърция срещу приватизацията на двете най-големи пристанища
Демонстрации в Гърция срещу приватизацията на двете най-големи пристанища