НОВИНИ

Районната прокуратура в Бургас повдигна обвинение на Бенчо Бенчев

Районната прокуратура в Бургас повдигна обвинение на заместник-председателя на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев за това, че е помогнал на Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, да избегне наказателно преследване и е държал боеприпаси без разрешение. На Бенчев е наложена парична гаранция от 50 хиляди лева и забрана за напускане на страната и за това, че държал без разрешение боеприпаси, съобщиха от прокуратурата.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
08:01, 14.08.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Придружен от адвоката си Бенчев точно в 9 часа влезе във следствието. Повдигнато му е обвинение за лично укривателство и обвинение за държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси без разрешение. На излизане Бенчев бе посрещнат от микрофоните на журналистите.

Бенчо Бенчев: "В каквото съм обвинен, ще го докажа в съда и в прокуратурата. - Как се озовахте с Димитър Желязков в един хотел? - Нелепа случайност, нямам повече какво да кажа..."

Според адвоката на Бенчев Иво Найденов, обвинението за оръжието било абсурдно, защото всички оръжията и муниции били напълно законни. Доказали го документите, които те са предоставили на прокуратурата. Не е съгласен и с наложената гаранция от 50 000 лева.

Иво Найденов - адвокат: "Не считам, че тази мярка е наложителна и задължителна в настоящия момент."

Предстои обвинението да бъде внесено в съда и да бъде насрочено първото заседание по делото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как сривът на турската лира се отразява на малкия бизнес?
Как сривът на турската лира се отразява на малкия бизнес?
Уволниха дългогодишен служител на ФБР след СМС критики към Тръмп
Уволниха дългогодишен служител на ФБР след СМС критики към Тръмп