НОВИНИ

Занимания на децата през ваканцията

В Благоевград учениците ще могат да уплътняват свободното си време с полезни занимания през ваканцията. Спортните клубове в града за поредна година предлагат на децата да се запознаят с различните видове спорт и да тренират заедно с професионалните спортисти.

bnt avatar logo
от Боряна Черганова
11:17, 03.04.2016
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Спортът е здраве, това всяко дете го знае, но за да може да си избере подходящият за него спорт е добре да опита от всичко. За целта през тази ваканция всички клубове в града предлагат напълно безплатно занимания.

Луиза Манова - община Благоевград
Тази година имаме изключително богата програма, тъй като много клубове заявиха желание да се включат в тези занимания. Има клубове по спортна, художествена гимнастика, по тенис, по плуване, кикбокс.

Едно от местата, където децата през пролетната ваканция ще могат да тренират на открито е спортният интернат. Много деца вече са проявили интерес към леката атлетика и през ваканцията ще спортуват заедно с професионалните състезатели. Треньор ще им бъде Йордан Янев е дългогодишен състезател.

Йордан Янев - треньор по лека атлетика
Ние все пак тренираме за високо спортно майсторство и фактът, че имаме доста успехи и ще ги множиме показва, че това е пътя. Винаги е добре дошло някое друго детенце, защото така се появяват таланти. Някои упражнения, които не ги знаеш ще ти бъдат показани и след това оставайки сам със себе си може да ги предадеш на другия, който не знае, да строиш мама тате и семейството и да им покажеш нещо което си научил за това кратко време, все полезни неща.

Графиците за спортните занимания всяко дете може да намери на интернет страницата на общината, както и в залите на всички клубове и в училищата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Безплатни туристически обиколки в Пловдив
Безплатни туристически обиколки в Пловдив
РЕПОРТЕРСКИ ПОГЛЕД: Отлагат стрес тестовете на небанковия сектор
РЕПОРТЕРСКИ ПОГЛЕД: Отлагат стрес тестовете на небанковия сектор