НОВИНИ

Ден на отворените врати ще има днес в Музея за история на София

Музеят за история на София отбелязва днес 137-годишнината от избирането на София за столица на България с Ден на отворените врати, съобщават от музея.

bnt avatar logo
от БТА
09:23, 03.04.2016 (обновена)
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

На тази дата преди 137 години Учредителното събрание в Търново взима решение София да бъде столица на Третата българска държава.

Днес музеят организира безплатно ателие за деца от 1-ви до 4-ти клас от 14.00 до 15.00 часа. В ателието децата ще разберат подробности около избора на София за столица и ще изработят картичка.

За родителите, които са записали децата си в ателието, е организирана безплатна беседа из Музея за история на София. Групата, участващи в беседата, ще включва максимум 20 души.

Безплатните беседи ще станат редовни - всяка неделя от 14.00 до 15.00 часа.

Филиалът на Музея за история на София - археологическото ниво на базиликата "Света София", също ще е със свободен достъп днес. Там безплатната беседа е от 11.00 до 12.00 ч. и също ще стане редовна, всяка неделя. Групата ще се състои от максимум 15 души.

Всеки, който посети Музея за история на София на празничния 3 април, ще получи анкетна карта на тема: "София-столица". Тези, които отговорят вярно на всички въпроси, ще участват в специална томбола с награди.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Краят на илюзиите
"Краят на илюзиите"
Международен ден за бой с възглавници (ГАЛЕРИЯ)
Международен ден за бой с възглавници (ГАЛЕРИЯ)