НОВИНИ

Запалиха входната врата на фотожурналист в Бургас

Рано тази сутрин фоторопортер от Бургас подаде сигнал, че са подпалили входната врата на апартамента му. Борислав Пенков работи в местен вестник. Твърди че причина за нападението срещу него, което не е първо, е работата му. Има задържан за палежа.Освен вратата е изгоряло и електрическото табло на целия вход. Всички апартаменти са без ток.

bnt avatar logo
от БНТ
20:41, 14.10.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Входната врата на Борислав Пенков е била запалена чрез автомобилна гума, а задушливият дим обхванал всички етажи на входа. Фоторепортерът разказва, че това не е първото посегателство срещу него. Има и версия за това откъде тръгват проблемите му - възникнал преди месеци конфликт докато снимал изгорял ресторант, собственост на бизнесмена Петър Биберов.

Борислав Пенков - фоторепортер във в-к "Черноморски фар": Снимах едно изгоряло заведение, понятие нямах на кого и какво е. просто един визуален факт. Там ме нападнаха осем човека, сред тях беше и Петър Биберов. Той ми нанесе два удара в слабините, много тежки удари. Започнахме дела и оттам вече тръгна лавината.
;

През септември делото приключи с извънсъдебно споразумение и 1 година пробация на Петър Биберов.

Фоторепортерът обаче възнамерява да заведе граждански иск срещу Биберов за 50 000 лева. Пенков заяви, че до момента не е получавал официално заплахи , но за последните месеци прозорецът му на първия етаж е бил чупен на два пъти. Това от снощи обаче не е опит за сплашване, категоричен е фоторепортерът.

Борислав Пенков - фоторепортер във в-к "Черноморски фар": Този акт е опит за убийство. И не само за мен - опит за убийство на всички живущи в този вход.

От полицията като доказателство са иззели автомобилната гума, с която е запалена вратата. Разпитани са и свидетели.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Залавянето на обвинения за убийството от Русе е събитието на седмицата
Залавянето на обвинения за убийството от Русе е събитието на седмицата
Руската църква готви ответна реакция срещу Вселенската патриаршия
Руската църква готви ответна реакция срещу Вселенската патриаршия