НОВИНИ

Запълват дупките по пътищата в Благоевградска област

Дупките по пътищата в Благоевградска област, които се образуваха след края на снеготопенето, са запълнени почти навсякъде. С приоритет са ремонтирани пътят за Гърция и пътят за Банско, където трафикът е най-голям. По време на Великденските празници няма да се правят ремонти, за да могат шофьорите да пътуват без затруднения.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Станислава Христова
08:49, 17.03.2018
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Въпреки, че дупките по главен път Е-79 са запълнени, много шофьори не са доволни от състоянието на международното трасе за Гърция.

- Аз пътувам за Солун, аз съм от Сърбия. Тука е лошо много от Благоевград до Сандански. Хубаво е от София до Благоевград и от Сандански до Кулата, а тука малко е проблемно.

- Пътят си е път, в окаяно състояние това е… Караме по-внимателно и така.

Шофьори, които всекидневно пътуват през Кресненското дефиле се надяват скоро да бъде завършена магистрала "Струма" и това да намали пътните инциденти в района.

- Тия младите се много заиграват. Най-вече неспазване на ограничения, неспазване на линии за изпреварване. Тука в Дефилето има много самонадеяни такива малки, млади шофьори.

- Много късно ще стане, докато се пусне ще се наложи да има още по-голяма магистрала, защото натоварването, вижда се че е много голямо. Така че, дано по-скоро да се пусне защото, не се движи вече, това е много ТИР-ове.

Другата основна пътна артерия в Благоевградска област е пътят за Гоце Делчев, който често е изключително натоварен заради курортите Банско, Добринище, Баня не само покрай празнични дни, но и през активния зимен ски сезон.

Георги Захов, шофьор: Пътят е нормален, при зимни условия, нямаше зима, като се кара внимателно всичко е точно.
Ангел Бочев, шофьор: Специално зимата не беше много тежка и мисля, че не са чак толкова разбити, но трябва да се изкърпят на някои места защото добре е да се пооправят.

Очаква се за Великденските празници пътят за Банско и международното трасе за Гърция да са и едни от най-натоварените пътища в страната. По традиция много българи избират да посрещнат големия християнски празник в южната ни съседка или в зимният ни ски курорт, където има големи намаления на нощувките и картите за ски съоръженията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ремонтират основните булеварди и изходите на София
Ремонтират основните булеварди и изходите на София
​Недостиг на педиатри в страната
​Недостиг на педиатри в страната