НОВИНИ

Започна данъчната кампания на Столична община

От днес започва данъчната кампания на Столична община. Размерът на данък сгради, данък върху колите и такса смет остават без промяна. Хората, които платят в срок до 30 април и тази година ще получат 5% отстъпка, но само върху данък сгради.

започна данъчната кампания столична община
bnt avatar logo
от БНТ
16:55, 01.02.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Предлага се и разсрочено плащане на две равни части за данъците и на четири за такса смет. Без промяна остават също така местните данъци в Пловдив, Варна и Бургас.

Общините трябва да определят размера на данъците си до края на февруари. От тази година данъкоплатците няма да могат да избират кое свое задължение да погасят. С направеното плащане ще се покрива най-старото. От Столична община очакват именно заради това да се повиши и събираемостта на местните налози.

Данчо Барбалов, зам.-кмет на София: За данък недвижими имоти и за данъка за МПС ако бъде заплатен целият размер до 30 април, има отстъпка от 5%. На практика всичко, което общината прави, се финансира или от данъците, събрани от общината, или средства, които ние успяваме да привлечем от европейски програми. В по-малката си част държавни трансфери, защото има оценка, която се извършва от министерство на финансите и общините, които успяват да генерират повече собствени приходи, получават по-малки трансфери.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Законови пречки за държавното финансиране на Пловдив 2019
Законови пречки за държавното финансиране на Пловдив 2019
Лава изби по една от стените на вулкана Килауеа (ВИДЕО)
Лава изби по една от стените на вулкана Килауеа (ВИДЕО)