ИЗВЕСТИЯ

Моите новини

ЗАПАЗЕНИ

Започна фестивалът на цацата в Кранево

bnt avatar logo от Силвия Благоева
A+ A-
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

В добричкото село Кранево се провежда второто издание на фестивала на цацата, който продължава и утре. Най-малката черноморска риба привлече много туристи в курортното селище. Организаторите са подготвили кулинарни демонстрации, състезания по чистене на цаца и надпиване с бира, както и концерти на популярни български и чуждестранни изпълнители.

Субтитрите са автоматично генерирани и може да съдържат неточности.

Миналата година гостите на фестивала изядоха около 6 тона цаца. Сега за три дни се очаква това количество да надхвърли 8 тона. Според организаторите най-важното за вкуса на цацата е да бъде прясна и добре почистена. И посетителите можеха да покажат уменията си по подготвянето на рибата за тигана. Най-добре със задачата се справи варненката Ивелина Нишанова.

Само за час и 10 минути свърши прочутата рибена чорба на кмета. А количеството ѝ никак не беше малко – 10 казана или повече от 1 500 порции.

Румен Николов – кмет на село Кранево: За моята рибена чорба в суров вид рибата беше около 200 килограма, почистена е около 160 килограма – сложихме чисто месо.

Кметът все пак призна, че не е правил сам рибената чорба.

Румен Николов – кмет на село Кранево: Аз пълних казаните с маркуча и с това приключва моето участие.

Тази компания е дошла от Варна специално за кметската рибена чорба.

Радослав Владимиров: Не можахме да се доберем до чорбата на кмета. Свърши преди да стигнем до нея.

Затова обаче момчетата и момичетата не пропуснаха да опитат пържената цаца.

Павел Иванов: Не съм по цацата, но все пак е фестивал на цацата, трябва да я уважим.

С този фестивал хората от Кранево се надяват да популяризират селото, в което да идват все повече туристи.

ТОП 24

Най-четени

Водещи новини

Product image
Новини Чуй новините Спорт На живо Аудио: На живо
Абонирай ме за най-важните новини?