НОВИНИ

Премиерът Борисов се закани да не присъства на бъдещи КСНС без медии

Премиерът Борисов изрази своето голямо съжаление за случилото се с катастрофиралия хеликоптер вчера. Той коментира, че лично е познавал Георги Анастасов и много съжалява. Докато инспектираше третият лъч на метрото в София, Борисов разкритикува поръчката на военни самолети Грипен, както и публикуването на стенограмата за КТБ.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
18:10, 10.06.2017
Чете се за: 01:11 мин.
У нас

Премиерът Бойко Борисов определи, падналия хеликоптер "Пантер" като един от най-добрите. Освен загубеният човешки живот, инвестицията на България в него е невъзвратима.

Бойко Борисов, министър-председател: Ето вчера, Бог да го прости Анастасов, познавах го лично, прекрасен пилот и пак със своите действия се е борил и е спасил живота на другите двама. Така че с г-н Каракачанов сега ще се видим в МВР, посмъртно ще го повишат в чин "майор". Нека и кажа и това, че в случая сме купили възможно най-добрия хеликоптер на света. най добрият. и понеже застраховките не важат за военната техника, само се застрахова живота им, сме загубили 50 млн. вчера. освен безценният пак повтарям живот на един прекрасен летец.

Премиерът коментира и поръчката на изтребител "Грипен", като я разкритикува и я сравни с поръчката на седми блок за АЕЦ "Козлодуй".

Бойко Борисов, министър-председател: Взима се решение по-късно следващите да вземат решение да купят "Грипен". Ми като не взимате решение, не го взимайте и не ни препоръчвайте. Решението ще го вземем ние.

Борисов каза също така, че критиките за изграждането на оградата по границите са неоснователни.

Бойко Борисов, министър-председател: Ние се договорихме със съседите, това е предпазно съоръжение и го пазим заедно от двете страни. Конфликтът е на политическа тема, съоръжението работи, направихме много пътища там, ако някой е нарушил нещо, съответно двете агенции като си дадат докладите на прокурорите, те ще вземат необходимите мерки.

Премиерът обеща бързо разследване и арести за корумпираните чиновници, продавали шофьорски изпити. Накрая на обиколката в метрото, Борисов се закани да не присъства на Консултативни съвети за националната сигурност към президента, ако медиите не са там. Повод за изказването му е публикуваната вчера стенограма за КТБ.

Бойко Борисов, министър-председател: КСНС губи своя смисъл, аз ще участвам на КСНС само ако медиите са вътре. В най-лошия случай ако се извади монитор както във ВСС долу и вие да присъствате и да го гледате.

Борисов напомни също така, че очаква указ от президента Румен Радев за освобождаване на съветника му Пламен Узунов, който на снимка имитирал Хитлер.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атанас Атанасов е новият лидер на ДСБ
Атанас Атанасов е новият лидер на ДСБ
Ден за размисъл преди парламентарните избори във Франция
Ден за размисъл преди парламентарните избори във Франция