НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

"Професионалист е този, който изпълнява най-добрата си работа, докато чувства, че най-малко му се работи.” Франк Лойд Райт

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
16:15, 10.06.2017
Чете се за: 00:45 мин.
Още

На 8 юни се навършиха 150 години от рождението на виртуозния архитект. Честванията тепърва започват. Музеят за съвременно изкуство в Ню Йорк открива мега иззложба “Разопаковане на архива”
”Съединение (Be)r(Li)n“ е формулата, която фотографът Пламен Ангелов Plabo доказва в галерия "Heart”. Съседните елементи в периодичната таблица не могат да се свързват един с друг. Но учените дават шанс на литий и берилий да се съединят при много високо налягане, а получената литиево-берилиева сплав да е свръхпроводима. Такива неочаквани нови съединения се крият и в познатите улици. С темата „Контрасти” започна месецът на фотографията.
Галерия „Париж” ни среща с артистичното семейство художници Даниела Зекина и Петър Бояджиев, които от 24 години живеят в Канада. Преди три години, след дълго отсъствие показаха своите „Алегории”. Сега новите сюжети се събират с кодово име „Парабола”.
„Вълшебни места - омайваща музика” или Австрийски музикални седмици в България.
Античният стадион в Пловдив, остров Света Анастасия край Бургас, хълмът Трапезица във Велико Търново и пещерата Съева дупка. Местата наистина са магически. Представете си виртуозните челисти там и пътешествието е пълно. Облеклото също трябва да е съобразено с необичайните сцени, защото на12 градуса сред сталактити и сталагмити не са подходящи ефирни рокли и токчета. „Виенски челисти 5+1“ ще ви поведат към класиката с различни стъпки и сценична интерпретация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама висши сътрудници на Тереза Мей подадоха оставка
Двама висши сътрудници на Тереза Мей подадоха оставка
Лавров призова за преговори за успокояване на ситуацията около Катар
Лавров призова за преговори за успокояване на ситуацията около Катар