НОВИНИ

​Започна изложението Webit

Днес и утре фестивалът събира в "София Тех Парк" над 5 000 посетители от 90 държави, за да научат от 300 лектори за тенденциите, които ще променят живота ни. Екип на БНТ полетя с балон заедно с организаторите на събитието. От въздуха нашите репортери Боряна Черганова и Благой Цицелков научиха повече за фестивала.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
21:12, 25.04.2017
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Новите технологии и бъдещето си дадоха среща във въздуха над София с първото издигане на топловъздушен балон рано тази сутрин. Комбинирани спасителни операции по въздух и вода са част от иновативните предложения по време на фестивала Webit, а България е благоприятно място за развитието им.

Иван Кристоф, катерач и каскадьор: България има още да работи по отношение на иновации. Това беше моята идея. Така че това е самото начало, когато искам да покажа моят вид спасяване от едно летателно средство на друго, ако имаме смелостта, друго не ни трябва. Имаме техниката, имаме възможностите и страхотно красива България.

Екипът ни погледна иновациите от високо и след изгрев слънце се понесохме над София с балон.

Метеорологичните условия не позволиха планираният скок с бънджи. БНТ 1 обаче успява първа да покажа от всички гледни точки днешният технологичен полет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Биографичен филм за Мадона ще бъде продуциран от компанията Юнивърсъл
Биографичен филм за Мадона ще бъде продуциран от компанията "Юнивърсъл"
По-малко разходи за отопление в пет детски градини в Пловдив
По-малко разходи за отопление в пет детски градини в Пловдив