НОВИНИ

Започна месецът на политически консултации при президента

Президентът Росен Плевнелиев започна месеца на политическите консултации с парламентарно представените политически сили. Той призова тази година да не се допуска нова спирала на политическа нестабилност. Първите му срещи днес бяха с АБВ и Атака.

Вера Александрова
от Вера Александрова
18:57, 29.02.2016
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

От АБВ очакват подкрепа от президента да бъде възстановен Законодателния съвет към председателя на парламента, който да координира различните проекти.

Убедени са, че така ще се избегне практиката един закон да се променя в кратко време няколко пъти. От партията са силно притеснени, че все още не са получили конкретни законодателни предложения за борба с корупцията.

Румен Петков - АБВ: И това за пореден път затвърждава впечатлението, че няма готовност у г-жа Кунева и нейния екип да бъдат представени реални текстове за антикорупционна законодателна дейност. Липсата на антикорупционно законодателство ще направи невъзможно ефективното решение за разширяване дейността на съдебния инспекторат.

АБВ настояват също да бъде свикан КСНС, който да обсъди състоянието на сектора за сигурност в условията на миграционна криза в Европа. А идеята им - държавният глава да може да насрочва референдуми, без да е необходимо те да се разглеждани от парламента, среща и подкрепата на Плевнелиев.

От Атака пък поискаха съдействие от държавния глава за по-бързо и по-евтино изграждане на ограда по българо-турската граница. Призоваха го да предприеме необходимите мерки за сезиране на Съда на европейските общности в Люксембург относно блокадата на границата ни от гръцките фермери.

Магдалена Ташева - депутат от Атака: На този рекет, на този тероризъм трябва да се сложи край. И единственият начин за това е да бъде сезиран Люксембургския съд, тъй като той е създаден да пази договорите за функциониране на ЕС.

Волен Сидеров за пореден път поиска от президента - връх Мусала да бъде преименуван на Свети Иван Рилски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Състезание „Памет българска” в русенско училище
Състезание „Памет българска” в русенско училище
Училища остават без пари за извънкласни дейности
Училища остават без пари за извънкласни дейности