НОВИНИ

16-годишният, който стреля по ученик, бил отличник

Психолози влязоха днес в класните стаи на 26-то училище в София заради фрапиращия случай в петък, когато пред училището беше прострелян техен съученик. В спор за момиче по него стреля 15-годишният Ивайло Гаджов, който е възпитаник на Професионалната гимназия по телекомуникации. Там всички също са в шок, защото Ивайло е отличник.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
17:45, 29.02.2016
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Ивайло е отличник. Винаги усмихнат и изключително разговорлив.

Радостина Мекова, директор на Професионална гимназия по телекомуникации: Всичките сме много стресирани, наистина. Той беше лидерът на класа, децата много го обичаха.

Нямал невизвинени отсъствия. До петък. Когато идва до училище, но решава да си тръгне.

Радостина Мекова: В петък си е тръгнал след втория час и явно тогава е решил, че ще извърши тази много жестока постъпка.

Казал е на съучениците си, че отива да играе футбол. Това се случва около три следобед. Малко по-късно вече е на футболното игрище пред 26-то СОУ. Според близки до разследването, ученикът е бил с бойния пистолет в училището си.

Диян Стаматов, заместник-министърът на образованието: Досега винаги съм се притеснявал от либералния, свободен достъп до училищата в страната. Според мен е крайно време това да се промени.

През март образователното министерство ще има срещи с МВР и ДАНС за новите мерки за сигурност в училище. Днес психолози се срещнаха с учениците от 26-то СОУ, пред което се разигра фрапиращия случай.

Елка Велкова, дирекотр на 26-то СОУ: Кризисният психолог на Районния Инспекторат по образованието потвърди, че в класа, от където е пострадалото дете, няма гняв и няма агресия, няма желание за саморазправа.

Много деца, обаче, са в шок. Поискали индивидуална среща с училищния психолог. Като анти-стрес мярка, утре учителите ще заведат учениците на излет в планината. Защото сега в тях има много въпроси.

ЗА ДЕТСКОТО ПРАВОСЪДИЕ ГЛЕДАЙТЕ УТРЕ В "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Битките на Ваньо Танов
Битките на Ваньо Танов
Армията е готова веднага да изпрати 500 военни на границата
Армията е готова веднага да изпрати 500 военни на границата