НОВИНИ

Започна новата учебна година

Днес започна новата учебна година за над 750 хиляди български ученици и техните учители. Най-голямо беше вълнението за най-малките - първокласниците.Тази година те са 75 500 - с над 6 хиляди повече от миналата. По традиция в над 2400-те училища в страната новата учебна година беше открита с националния химн и издигането на националния флаг.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
15:34, 15.09.2017
Чете се за: 00:48 мин.
Още

Точно в 10 ч. с посрещане на знамето на училището започна тържеството за 15-ти септември на столичното 125-то училище. После бяха посрещнати най-важните днес - първокласниците.

Училището има 174 първокласници в шест паралелки.

БНТ: Харесва ли ти да си в първи клас? Любо, 1 клас: Да. Защото нямам търпение да уча и ще бъде много забавно.
БНТ: Кой мислиш, че ще бъде любимия ти предмет? Камен, 1 клас: Математика, не, таблицата за умножение, така де математика, да кажем.
Ема, 1 клас: Аз искам да се науча на гимнастика, аз също.

БНТ: Можеш ли да четеш вече? Дария 1 клас: Не много. БНТ: Да смяташ? Дария 1 клас: Малко.

По традиция в 2400-те български училища на днешния под звуците на химна беше издигнат националния флаг. После, 174-те цветни балона на първокласниците полетяха в небето.

Венелина Николова, директор на 125-то СУ: Честит празник на всички българи, смятам, че 15 септември е празник за цялата ни родина, тъй като всяко българско семейство днес изпраща дете, което е ученик или посещава детска градина, затова този празник е много вълнуващ и най-вълнуващ за първокласниците, разбира се.
Красимир Вълчев, министър на образованието и науката: На всички ученици им желая да повярват в образованието, да почувстват смисъла и ползата от него, образованието ще им помогне да сбъднат техните мечти, да бъдат знаещи и можещи хора.

И така, с първия звън на училищния звънец, тя - новата учебна година - започна за над 750 хиляди български ученици и техните учители.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Митинг във ВМЗ-Сопот
Митинг във ВМЗ-Сопот
Дуалното обучение вече се прилага в гимназията по облекло в Русе
Дуалното обучение вече се прилага в гимназията по облекло в Русе