НОВИНИ

Започна посещението на президента Румен Радев в Лисабон

Президентът Румен Радев пристигна в Лисабон. Българският държавен глава е на държавно посещение в Португалската република днес и утре по покана на португалския си колега Марселу Ребелу де Соуза.

bnt avatar logo
от БТА
15:40, 30.01.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
започна посещението президента румен радев лисабон

Сред темите, които ще бъдат обсъдени в рамките на визитата, са възможностите за разширяване на търговско-икономическите отношения, сътрудничеството в областта на образованието, науката, иновациите и културата, въпроси от дневния ред на ЕС, както и миграцията.

На Площада на империята Румен Радев ще бъде посрещнат с официална церемония от португалския си колега, след което в манастира "Жеронимуш" ще положи венец и ще отдаде почит пред паметта на големия португалски поет Луиш Ваш ди Камойнш.

Румен Радев ще проведе среща с Марселу Ребелу де Соуза в двореца "Белем" в Лисабон, след което двамата държавни глави ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации на България и Португалия. След края на разговорите президентите на България и Португалия ще дадат съвместна пресконференция.

През втория ден от посещението си в Португалия държавният глава ще има срещи с министър-председателя Антониу Коща и с председателя на Събранието на републиката Едуарду Феру Родригеш.

В Лисабон българският държавен глава ще се срещне с кмета на града Фернанду Медина и на церемония в двореца "Пасош до Консельо де Лижбоа" ще получи Почетния ключ на града.

В сградата на българското посолство в Лисабон президентът ще разговаря с наши сънародници, които живеят и работят в Португалия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кола излетя в градски канал, шофьорът оцеля по чудо
Кола излетя в градски канал, шофьорът оцеля по чудо
МВР няма данни, които да потвърждават версията на Стайко Стайков за отвличане
МВР няма данни, които да потвърждават версията на Стайко Стайков за отвличане