НОВИНИ

Започна реконструкцията на булевард "Дондуков"

Започна ремонтът на булевард "Александър Дондуков". Въпреки че половината от пътното платно е затворено, това засега не предизвиква задръствания. Движението остава двупосочно, но все още не е решено дали паветата на булеварда ще бъдат заменени от асфалт.

БНТ2-София
от БНТ2-София Светлозара Лазарова
19:25, 05.04.2017
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Ремонтът ще бъде разделен на 4 етапа, за да не затруднява движението в участъка. Засега няма промени в маршрута на градския транспорт.

В първата част на ремонта ще се подмени канализацията в отсечката от моста "Чавдар" до улица "Тракия", след което ще се работи отсечката от улица "Тракия" до "Кракра".

Отсечката ще бъде завършена на 30 май, а на 1 юни започва работа от улица "Кракра" до булевард "Васил Левски". Там ще бъде направена цялостна реконструкция на булеварда с нови тротоари, релси и пътни платна. Първоначално Столичната община предложи движението по булеварда да стане еднопосочно, но това предизвика спорове.

Евгени Крусев - зам.-кмет на Столичната община
"Запазва се съществуващата организация на движение, хората са си свикнали с нея. Предложихме вариант за промяна, но предвид че булевардът е в този си вид от много време и хората са свикнали, имаше по-скоро негативни реакции, затова и се съобразихме с желанието им да остане."

Другият ключов въпрос, който беляза ремонта на булеварда, е каква да е настилката. Заради противоположните мнения на гражданите при провелото се обществено обсъждане, Столичната община ще организира второ, за да се стигне до окончателно решение.

Денис Лапшов
"Съвсем спокойно може да бъде възстановен с една добре направена, с хубави подложки паважна настилка, или, в най-лошия случай, от смесен тип, за да може да се запази този исторически дух на булеварда."
Мариела Яръмова
"Много е мръсно от паветата, защото не се правят качествени ремонти, няма кой да ги нагласи добре. Неудобство за коли също - неравна е настилката."

За цялостната реконструкция на булеварда са предвидени 10 милиона лева. По план ремонтът трябва да приключи през септември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия блокира резолюция на ООН срещу Сирия
Русия блокира резолюция на ООН срещу Сирия
Френските кандидати за президент участваха в маратонски дебат
Френските кандидати за президент участваха в маратонски дебат