НОВИНИ

Заподозреният за убийството на Виктория Маринова вече е в България

Заподозреният за убийството на журналистката Виктория Маринова Северин Красимиров беше върнат в България от Германия. Самолетът от Франкфурт кацна на летище София привечер. По-рано през деня германските власти предадоха Северин Красимиров на българските си колеги.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
19:34, 17.10.2018 (обновена)
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Около 19 ч тази вечер Северин Красимиров премина граничен контрол на Летище София. В момента на стъпването му на българска земя започна да тече 72-часовата му мярка за задържане под стража. Бяха му свалени пръстови отпечатъци.

Предстои мъжът да бъде конвоиран до следствения арест в Русе, където официално ще му бъдат повдигнати обвинения. Като обвиняемо лице, трябва да му бъде снет биологичен материал за ДНК анализ, който ще бъде сравнен с готовите вече проби, взети от местопрестъплението и от дома, който е обитавал в Русе. Ако обвиняемият не даде съгласие за тези изследвания, ще бъде поискано писмено съдебно разрешение за тях, както и мярка за неотклонение от Русенския Окръжен съд.

;;

По-рано в предаването "Още от деня" зам.-главният прокурор Иван Гешев коментира разкриването на престъплението.

Иван Гешев, зам.- главен прокурор: Аз искам да благодаря на колегите, които постигнаха един уникален резултат за разкриването на това престъпление в рамките на няколко дни.Този резултат е уникален не само за българските, но и за европейските стандарти. Ако трябва да цитирам Харалан Александров от едно ваше предаване - да се твърди, че това е поръчково убийство заради корупция автоматично тези, които го твърдят, не са от кръга на умните. Хората, които използваха това за политически цели автоматично се изключиха от кръга на почтените.

Северин Красимиров е давал обяснения и пред германските власти, като пред тях е направил е частични самопризнания, на базата на които е взето решение за екстрадирането му в България.

;

От МВР разпространиха видео на пристигането на заподозрения:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шестима работници пострадаха при трудова авария в „Арсенал“
Шестима работници пострадаха при трудова авария в „Арсенал“
Правителството одобри проектозакона за хората с увреждания
Правителството одобри проектозакона за хората с увреждания