НОВИНИ

Засилени мерки за сигурност около храмовете за Великден

Около храмовете у нас ще има засилени мерки за сигурност тези дни. От МВР обещават да осигурят абсолютна безопасност за гражданите. От там призовават и за повече бдителност от страна на хората, които се събират на оживени места. В столицата ще има и затворени улици около големите храмове. Някои от линиите на Градския транспорт, както и метрото ще работят с удължено работно време.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова БТА / БГНЕС
08:05, 15.04.2017
Чете се за: 01:33 мин.
У нас
ст. комисар Младен Маринов - директор на СДВР: Всички граждани да носят документи за самоличност, да избягват носенето на обемисти багажи, тъй като знаете и в самите храмове е претъпкано и всеки багаж ще създаде затруднения, но такива обемисти багажи ще бъдат проверявани най-стриктно на входа на входните КПП-та, така че ако не е необходимо да не се носят. Ще бъдат изградени съоръжения и използване на техника с оглед недопускане на скоростно навлизане на коли в оградените територии, също така ще бъде включен оперативен състав, който знаете такива събития за рай за джебчиите. Той ще има за задача да противодейства на джебчийските кражби.

;

Във връзка с Великденските празници и за предотвратяване на струпването на голям брой пътни превозни средства в районите около храмовете се въвеждат промени в организацията на движение, съобщават от Столичната община.

От 19.00 ч. днес до 2.00 ч. утре /16 април/ се забраняват влизането на пътни превозни средства в двете посоки, престоят и паркирането на ул. "Оборище" между ул. "Г. С. Раковски" и бул. "Васил Левски"; ул. "15-и ноември" между бул. "Цар Освободител" и пл. "Св. Александър Невски"; ул. "11-и август" между бул. "Княз Александър Дондуков" и пл. "Св. Александър Невски"; ул. "Княз Борис Трети" между ул. "Неофит Рилски" и бул. "Патриарх Евтимий"; ул. "Хан Аспарух" между бул. "Христо Ботев" и ул. "Княз Борис Трети"; ул. "Цар Самуил" между бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Хан Аспарух"; ул. "Цар Шишман" между ул. "Граф Игнатиев" и ул. "Ген. Паренсов"; ул. "6-и септември" между ул. "Ген. Гурко" и ул. "Граф Игнатиев"; ул. "Георги Бенковски" между ул. "Екзарх Йосиф" и ул. "Цар Симеон"; ул. "Цар Симеон" между ул. "Будапеща" и ул. "Г. С. Раковски"; бул. "Витоша" между ул. "Алабин" и бул. "Ал. Стамболийски"; бул. "Македония" между пл. "Руски паметник" и пл. "Македония", с изключение на трамвайните мотриси на градския транспорт.


Столичани и гости на града, които ще посрещнат Възкресение Христово в София на 15-и срещу 16-и април, ще могат да отидат на църква и да се приберат по домовете си и с градския транспорт. Трамваите, тролейбусите, автобусите и метрото ще се движат до 1:30 часа в нощта срещу неделя, Великден, когато християните отиват на църква, за да запалят свещ, обикалят храмовете и точно в полунощ се поздравят с "Христос Воскресе".

С удължено работно време ще бъдат трамвайни линии с номера 5, 6, 7, 20 и 22, както и тролейбусни линии 1, 2, 5, 9. Автобусните линии, които ще обслужват столичани и гости на града са с номера 11, 76, 85,94, 102, 213, 280, 285, 309, 310, 604.

Удължено ще бъде и работното време на метровлаковете до 01.30 часа. С интервал на движение от 15 минути ще се движат мотрисите в участъка метростанция “Сливница” – метростанция “Младост 1”. На 30-минутен интервал ще се движат влаковете в участъци: метростация “Младост 1” – метростанция “Летище София”; метростанция “Младост 1” – метростанция “Бизнес парк”; метростанция “Сливница” - метростанция “Витоша”.

Поради очаквания засилен пътникопоток от Централна ж.п. гара, Централна автогара и ж.п. гара “Искър”, на 17 април съответните експлоатационни поделения на “Столичен автотранспорт” и “Столичен електротранспорт” ще осигурят допълнително превозни средства.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледайте НА ЖИВО от Йерусалим запалването на Благодатния огън
Гледайте НА ЖИВО от Йерусалим запалването на Благодатния огън
На Велика събота отбелязваме погребението на Иисус Христос
На Велика събота отбелязваме погребението на Иисус Христос