НОВИНИ

Засилени мерки за сигурност в България след атаките в Истанбул

И България засили мерките за сигурност на основните летища в големите градове след атаката в Истанбул. Броят на тежковъоръжените униформени е увеличен, съобщи днес вътрешният министър Румяна Бъчварова. На този фон турските авиолинии преустановиха полетите си от и до София. Още за обстановката на софийското летище - вижте прякото включване на Тихомир Игнатов!

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
19:17, 29.06.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Екипи на жандармерията и Спецотряда за борба с тероризма проверяваха съмнителни автомобили за експлозиви още при подходите към двата терминала. Документите на шофьорите също се проверяваха.

- Така трябва да е абсолютно навсякъде. Ако може така малко повече, за да ги е страх да го направят.

Засилени проверки имаше и на летището.

- По-бдителни сме малко, но аз не виждам смисъл от излишно притеснение.

- Ако видиш багаж и край него няма хора евентуално да се обадиш на полицията и това е.

Заради атентата на летище "Ататюрк" турските авиолинии преустановиха полетите си от и до София. Наложи се пътниците от сутрешния полет до Истанбул да бъдат пренасочени. На опашката пред гишето на авиокомпанията се оказа и националният ни отбор по джудо за кадети.

Георги Петров, Национален отбор по джудо за кадети: "Пътуваме през Истанбул за Хелзинки. Оформиха пренасочване. Ще летим през Мюнхен. Бързо оформиха пренасочванията на всички."

Румяна Бъчварова, министър на вътрешните работи: "Гарантираме най-високата степен на сигурност и предвиждаме всяко едно развитие на ситуацията. Има допълнителни патрули, които са с цел да успокоят самите граждани."
Ивайло Московски, министър на транспорта: "В тази ситуация сме длъжни да приложим всички мерки за безопасност. Някъде вероятно може да се създадат закъснения на хората, но ги молим да имат търпение."

От МВР съветват пътниците да предвидят повече време преди заминаването си, както и да проявяват повече бдителност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-големите атентати в Турция
Най-големите атентати в Турция
И депутатите в Народното събрание осъдиха атентата в Истанбул
И депутатите в Народното събрание осъдиха атентата в Истанбул