НОВИНИ

Затвор за помощник-машиниста, управлявал влака при катастрофата край Калояновец

8 години и шест месеца лишаване от свобода постанови Старозагорският окръжен съд за Христо Теляшев помощник-машиниста управлявал влака при катастрофата на гара Калояновец. Инцидентът стана на 12 юли 2014 г. ,когато дерайлира бързият влак София-Варна.

затвор помощник машиниста управлявал влака катастрофата калояновец
bnt avatar logo
от БНТ
15:13, 16.02.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Тогава загина машинистът на влака, а 4 души бяха ранени. Прокуратурата поиска 12 години затвор за Теляшев затова, че не е спазил указанията на предупредителния и входния светофар. Съдът присъди и обезщетения на "БДЖ" и Национална компания „Железопътна инфраструктура" .Старозагорският съд измени и мярката на помощник-машиниста от парична гаранция в ,,задържане под стража,, тъй като той все още работи и има опасност да предизвика подобно произшествие. Теляшев беше задържан веднага след прочитане на присъдата .Тя не е окончателна и подлежи на обжалване.

Красимир Рачев - съдия
,,След няколкодневни заседания от това, което събрахме като доказателства преценихме,че на Теляшев следва да бъде наложено наказание за извършеното престъпление в размер на 8 години и 6 месеца. Осъден е съответно да заплати предявените граждански искове от БДЖ -Пътнически превози ЕООД гр.София в размер на 1 милион 110 хиляди лева в едно със законната лихва от датата на непозволените увреждания".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Светият синод не приема да бъде въвеждана входна такса за Александър Невски
Светият синод не приема да бъде въвеждана входна такса за "Александър Невски"
Шефът на КЕВР прогнозира поевтиняване на газа с до 22% от 1 април
Шефът на КЕВР прогнозира поевтиняване на газа с до 22% от 1 април