НОВИНИ

Затворено за движение е трасето при Дунав мост 2 от Румъния за България

Протестиращи шофьори затвориха за движение трасето от Румъния за България при Дунав мост 2 около 4 километра след граничния пункт. Пропускат се за движение чакащите товарни автомобили към граничния пункт от България към Румъния.

затворено движение трасето дунав мост румъния българия
bnt avatar logo
от БНТ
10:44, 24.01.2017 (обновена)
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

"Платното към Румъния не е блокирано от товарни автомобили, а има колеги, на които времето за каране е изтекло и те не могат да се движат. Затова част от това трасе е затворено в тази посока", каза Самуил Борисов от Севлиево, шофьор на товарен автомобил. Според него проблемът е в румънската страна, които проверяват по 10 минути автомобил. Той чака в колоната от автомобили близо 10 часа.

Близо 6 километра е опашката от чакащи товарни автомобили, за да преминат на Дунав мост 2 при Видин-Калафат, съобщи дежурният на граничния пункт. Граничният пункт работи нормално през него се пропускат автомобили и в двете посоки. Всички налични ленти за пропускане на автомобили работят. Причината за образувалата се опашка е, че всичките фериботни пунктове не работят заради ледохода по река Дунав и товарните автомобили се пренасочват към Видин.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов щам на птичи грип е открит в Германия
Нов щам на птичи грип е открит в Германия
Мариана Коцева е новият генерален директор на Евростат
Мариана Коцева е новият генерален директор на Евростат