НОВИНИ

Жельо Бойчев: Оттеглянето на Истанбулската конвенция е победа на БСП

Успяхме да реализираме една победа с оттеглянето на Истанбулската конвенция, каза в студиото на "Още от деня" Жельо Бойчев от БСП. На кого да я запишем тази победа - на г-н Борисов, който на 3 януари прие с решение на Министерски съвет и сега го отложи, коментира още той.

bnt avatar logo
от БНТ
19:19, 07.03.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Бойчев коментира и казуса с ЧЕЗ, като заяви, че сделката е емблематичен пример на провала на всичко, което управляващите правят в сектор енергетика.

Жельо Бойчев, БСП: Ние ги обвиняваме първо за провала им в политиката - в дадения случай говорим за енергетика - провал в политиката в сектор енергетика. Тази сделка е емблематичен пример на провала на всичко това, което те правят в този сектор - въпреки гръмките обещания за реформи и успехи в този сектор.

Ние искаме държавата да има контрол в тези стратегически сектори - това не означава, че по никакъв начин не може да обсъждаме и да критикуваме тези хаотични действия на правителството и да потърсим отговорност за тях, коментира още Бойчев.

Жельо Бойчев, БСП: Кажете ми как чешката държава може да бъде добър стопанин и да управлява електроразпределителни и енергийни дружества не само в собствената си страна, а в целия регион, включвам дори Германия и Франция, а българската държава да няма нужния капацитет да го прави?

Отказвам да приема, че българските институции не могат да влияят на тази сделка, категоричен беше той.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Агенцията по вписванията подготвя 9 нови е-услуги за граждани
Агенцията по вписванията подготвя 9 нови е-услуги за граждани
Правителството оттегли Истанбулската конвенция от парламента
Правителството оттегли Истанбулската конвенция от парламента