НОВИНИ

Министър Нанков: До декември 2021 година пътят Ботевград-Видин ще бъде завършен

Днес взехме решение на заседание на МС с конкретни срокови ангажименти - до 15 март ще ни стартира обществената поръчка за най-тежкия участък - от Ботевград до Мездра. Там говорим за габарити за скоростно трасе, разделен на два етапа. Отделно от това движим всички останали процедури по проектиране, по отчуждаване, обясни в предаването "Още от деня" регионалният министър Николай Нанков. В рамките на 2022 година началото най-късно, реалистичният график е 2021 декември месец да приключим с цялостното изграждане на скоростния път от Ботевград до Видин, допълни той.

bnt avatar logo
от БНТ
18:45, 07.03.2018
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
Николай Нанков, министър на регионалното развитие и благоустройството: 2021 декември месец е реалистично, ако имаме забавяне по-големи от очакваните на обществените поръчки - 2022 средата. Но аз съм оптимист, че 2021 ще приключим.

Много е важен за хората от Северозапада, коментира министър Нанков и допълни, че пътят е и предпоставка за икономическото съживяване на региона там.

По отношение на тунела под Петрохан, министър Нанков коментира, че в момента се изготвят геоложките проучвания. Най-късно месец май ще стартира процедура за прединвестиционните проучвания, на базата на които ще има реалните сметки, анализите, реалните числа, на които ще стъпи един бъдещ концесионен анализ, обясни Нанков.

Той коментира и работата по АМ "Хемус", като обясни, че най-големите усилия са насочени именно към нея.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви възможности за туризъм и ски предоставя курортът Бяла черква над Пловдив
Какви възможности за туризъм и ски предоставя курортът "Бяла черква" над Пловдив
В Пловдив обезвредиха учебна граната
В Пловдив обезвредиха учебна граната