НОВИНИ

Жельо Бойчев: Трудно е да опровергаеш ГЕРБ, понякога дори е безсмислено

Гостът в "Още от деня" Жельо Бойчев вярва, че тонът на предизборната кампания ще бъде спокоен и няма да се стига до спорове, както в парламента по-рано днес.

bnt avatar logo
от БНТ
19:44, 24.01.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

БСП обвинява, а ГЕРБ се отбранява, това ли ще е тонът на предизборната кампания?

Жельо Бойчев: "Искрено се надявам това да не е тонът на предизборната кампания. За нас важното ще бъде разговорът за бъдещето в страната. Не искаме да бъде кампания на взаимни обвинения и упреци. В рамките на това Народно събрание ние, всички депутати на БСП, сме в опозиция и като опозиция част от нашето задължение и ангажимент е да си вършим работата и да показваме реалните факти в страната. Това в някаква степен изнервя ГЕРБ. Днес бяхме свидетели на една не добра картина. Но в крайна сметка, когато фактите говорят и боговете мълчат."
Жельо Бойчев: "Трудно е да опровергаеш ГЕРБ, понякога е дори безсмислено. За това аз си ходя понякога с документи навсякъде. Изразихме опасения относно състоянието на българската електроенергийна система и реалността потреблението в страната да не бъде осигурено в критичните моменти. Това беше оспорено от ГЕРБ, за това си позволихме да извадим писмото на директора на елеткроенергийния системен оператор на България от вчера, където той, а не ние, казва, че в България се реализира търговски внос за потребление в България, достигащ до 175 мегавата за час, което показва недостиг на електроенергия в страната, въпреки активирането на всички резервни електропроизводствени мощности. На 8 януари, ЕСО е поискал аварийна помощ от Румъния, не са имали възможност, последно от Турция. Да припомня, че от 11 януари със заповед на министъра на енергетиката е забранен износа на електроенергия с произход България, което е загуба за Българската икономика."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на бобовдолско село искат с референдум да преминат към друга община
Жители на бобовдолско село искат с референдум да преминат към друга община
Бързо производство срещу пиян стрелец в Пловдив
Бързо производство срещу пиян стрелец в Пловдив