НОВИНИ

Жени Начева: МЗ няма да допусне затваряне на детската кардиологична клиника

Нов модел за финансиране на болниците готви здравното министерство. Той ще се прилага от началото на следващата година. Това каза в студиото на "Денят започва" заместник-здравният министър Жени Начева. По думите ѝ, до края на годината ще стартират обществените поръчки за изграждане на регистър на ражданията и онкоболните, които ще дадат възможност за по-добро разпределяне на парите за тези дейности. В периода април-септември в електронното здравно досие ще бъде включени информация за резултати от изследвания и престой в болница на пациентите.

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов
08:42, 13.02.2018
Чете се за: 00:24 мин.
Още

По повод сигналите на лекари, че детската кардиологична клиника е застрашена, заради недостиг на медицински сестри и финансови проблеми, Начева каза, че клиниката е уникална за страната и здравното министерство няма да допусне да бъде затворена. Според нея, звеното е най-добре работещото в Националната кардиологична болница и проблемите му може да се решат с преструктуриране на персонала и ресурсите за издръжка в болницата.


Жени Начева, зам.-министър на здравеопазването и председател на надзорния съвет на НЗОК: Това е уникална клиника, която работи изключително добре и ние заставаме зад нея и зад това, че трябва да бъде подкрепен бъдещият потенциал на тази клиника. Считаме, че има изключително много резерви в преструктуриране на персонала и на ресурсите за издръжка в лечебното заведение.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валери Симеонов: НФСБ ще гласува против Истанбулската конвенция
Валери Симеонов: НФСБ ще гласува против Истанбулската конвенция
Как да бъдем по-здрави? - редуване на студена баня с гореща сауна
Как да бъдем по-здрави? - редуване на студена баня с гореща сауна