НОВИНИ

Жители на Мартен блокираха пътя Русе-Силистра заради проблем с електричеството

Жители на град Мартен излязоха тази вечер на протест заради проблем от години с електроснабдяването. В знак на недоволство те блокираха за половин част главния път Русе-Силистра.

bnt avatar logo
от БТА
22:08, 10.09.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
жители мартен блокираха пътя русе силистра заради проблем електричеството

Кметът на Мартен Димо Тонев обясни, че проблемът е от много време, като нееднократно е настоявал да се изгради подстанция в местността Слатина, за да може градът да се захранва самостоятелно, заедно с близкото село Сандрово. По думите му електропреносната мрежа също трябва да се подмени, защото е остаряла.

Тонев каза още, че от електроразпределителното дружество са отговорили, че до октомври-ноември тази година ще бъде изградена възловата подстанция, а от утре ще се описват проблемните участъци, които да се подменят с усукан проводник. Така ветровете и клоните на дърветата няма да създават проблем.

Областният управител на Русе Галин Григоров обясни пред протестиращите, че е водил многократно разговори по проблема с дружеството, а от миналата година имало готов проект. Той бил получил уверение, че подстанцията ще бъде изградена, като до ден-два ще се подпише и договорът за терена й.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вицепрезидентът Йотова: Наивно е да мислим, че мигрантският проблем е решен
Вицепрезидентът Йотова: Наивно е да мислим, че мигрантският проблем е решен
Кредиторите предупредиха Гърция да се придържа към реформите
Кредиторите предупредиха Гърция да се придържа към реформите