НОВИНИ

Жители на осем села искат нов път

Спешен ремонт на единствения път, който свързва осем села с областния град Добрич, поискаха жителите им на протестен митинг. Те се заканиха, че ще обявят гражданско неподчинение, ако до месец дупките по пътя не бъдат запълнени.

bnt avatar logo
от Петя Николаева
19:00, 21.06.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Според жителите на осемте села, асфалтът на пътя Добрич - Лясково е положен през 80-те години. От тогава през година, две се запълват дупките. Като тази пролет, когато отново започнал ремонт, но дупките били запълнени само на част от проблемния участък.

Иван Василев: „Дал съм 5 хиляди лева за кола, а съм дал 15 хиляди лева за ремонт.“

Стела Русева: „Не е справедливо след като всички сме с равни права по Констутция и задължения да бъдем дискриминарни само с частични ремонти, които изключително рядко се осъществяват.“

Хората се оплакват, че и колите на фирмите, които зареждат магазините, вече не искат да си чупят колите. Не знаят и дали ще намерят транспорт, за да продадат зърното от новата реколта.

Георги Василев - земеделски производител: „Оскъпява се самото извозване. Поне с около 30%. Друг е въпросът, че те не искат и да идват. Всеки избягва, знаете колко струва една кола.“

От пътната агенция обясниха, че са необходими над 200 000 лева за довършване на ремонтните дейности. Ако парите бъдат осигурени, ремонтът ще продължи през следващата година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов: 135 млн. лв. са инвестициите в инфраструктурата на Северозапада
Бойко Борисов: 135 млн. лв. са инвестициите в инфраструктурата на Северозапада
Отбрана и сигурност в Европа при напускане на Великобритания
Отбрана и сигурност в Европа при напускане на Великобритания