НОВИНИ

Жива музика на варненското летище

В разгара на активния туристически сезон, музика на живо посреща пристигащите на Летище Варна с международни полети. Идеята на Ротари клуб “Галатея” е част от популяризирането на града като Европейска младежка столица и се радва на одобрението както на пътниците, така и на младите музиканти, включили се в проекта.

bnt avatar logo
от Вилиана Иванова
18:25, 20.07.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Чакането на багажа след няколкочасов полет е доста скучно занимание. Затова, когато в залата със слънчогледите се разнася музика, сред пътниците настъпва оживление.

Нина: "Да, много е хубаво."

Нина, майка ѝ Юлия току-що са пристигнали от Кьолн. За втори път са в България и приемат посрещането с музика като прелюдия към очаквано весела ваканция.

"Винаги сме на Златни пясъци и всичко е парти!"

Усмивките на публиката са не само заради изненадата от звучащите на живо пиано и цигулка, но и за самите музиканти. 11-годишните Андреа и Радина Кирови свирят на терминала не за първи път, вече владеят изкуството да остават съсредоточени, независимо от реакциите на изпълнението им.

Андреа: "Според мен, това е възможност да се изявиш и да видиш какво е да си пред голяма публика, и да имаш контакт с хората."
Радина: "Много е приятно, отговорно и ме учи на неща, които няма да срещна в училище или в концертната зала."

Музика ще посреща пристигащите с международни полети до Варна и през целия август. В проекта са заявили участие възпитаници на най-изявените музикални педагози в града.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турските власти предвиждат създаване на специален затвор за метежниците
Турските власти предвиждат създаване на специален затвор за метежниците
Естония ще поеме председателството на ЕС вместо Великобритания
Естония ще поеме председателството на ЕС вместо Великобритания