НОВИНИ

Спирките в София ще бъдат обновени до 2020 година

Всички 2604 спирки в столицата ще бъдат обновени до края на 2020 г. Това стана ясно от днешното заседание на транспортната комисия към Столичния общински съвет, на която беше одобрена процедурата за отдаването им на концесия.

Владимир Христовски
от Владимир Христовски
17:12, 20.07.2016 (обновена)
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Бъдещите концесионери ще трябва да демонтират старите съоръжения и да ги подменят с нови в рамките на 36 месеца от подписването на договора. Срещу това новите стопани ще могат да продават рекламните площи и спирконавесите, както и да управляват павилионите към тях. Спирковите съоръжения в София ще бъдат три типа.

Зафир Зарков, член на транспортната комисия в СОС: "Едните ще са оборудвани с кошче и спиркознак, другите са с изграждане на спирконавес, а трети имат и повилиони към тях."

По време на заседанието от комисията поискаха броят на спирките с навеси да бъде увеличен за сметка на тези, които са без.

Екатерина Йорданова, председател на транспортната комисия в СОС: "Минималният брой на спирки с навеси да бъде разгледан варианта, в който те да бъдат 60% от общия брой на спирките на територията на София."

Останалите 40% ще бъдат обект на състезателен елемент в конкурса и ще дадат предимство на кандидата, който предложи повече спирките с навеси. По време на заседанието на транспортната комисия стана ясно още, че е внесено предложение общинските паркинги да бъдат дадени на Центъра за градска мобилност, както и че върви процедура по разкриването на три нови градски паркинга.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Имат ли място знаменцата в квартал „Капана в Пловдив?
Имат ли място знаменцата в квартал „Капана" в Пловдив?
Трима френски войници са загинали при хеликоптерна катастрофа в Либия
Трима френски войници са загинали при хеликоптерна катастрофа в Либия