НОВИНИ

Жълт код за дъжд в три области и за силен вятър по морето

В три области от страната е обявен жълт код за валежи от дъжд, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Областите, за които важи предупреждението са: Хасково, Ямбол и Бургас. Там до обяд се очакват нови валежи с количества до 20 л/кв. м. По Черноморието е в сила жълт код за силен вятър и вълнение. Там се очаква да духа вятър от северсевероизток с пориви 14-17 м/сек. Вълнението на морето ще бъде около 3 - 4 бала.

bnt avatar logo
от НИМХ-БАН
08:30, 22.11.2018
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
Жълт код за дъжд в три области и за силен вятър по морето

Днес от запад валежите ще започнат да отслабват, след обяд и да спират, най-късно в югоизточните райони. Ще духа умерен вятър от север-североизток. В Северозападна България температурите ще бъдат без съществен дневен ход и ще бъдат около 0 градуса. В останалата част от страната минималните температури ще бъдат предимно между 1 и 5 градуса, а максималните - между 5 и 10 градуса.

Над Черноморието ще бъде облачно, дъждовно и ветровито. По-значителни ще бъдат валежите по южното крайбрежие. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 9-12 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 13-14 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще бъде облачно с валежи от дъжд, над 1700-1800 м - от сняг. Ще духа умерен източен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 6 градуса, на 2000 м - около 0 градуса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проверките на БАБХ: ​Над 2 тона храни са изтеглени от пазара само за месец
Проверките на БАБХ: ​Над 2 тона храни са изтеглени от пазара само за месец
Кампанията Безопасна Коледа следи за опасни стоки на пазара около празниците
Кампанията "Безопасна Коледа" следи за опасни стоки на пазара около празниците