НОВИНИ

АПИ: Всички републикански пътища са проходими

Заради снеговалежа пътищата са заледени и рискови, особено по високопланинските проходи. От АПИ съобщиха, че към момента няма затворени пътища и нощта е минала спокойно. От Агенцията отново призоваха шофьорите да са внимателни и да се съобразяват със зимните условия.

Далия Костадинова
от Далия Костадинова
11:50, 28.11.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

До един на обяд движението по магистрала „Тракия“ при 156 км., в посока София се осъществява само в изпреварващата лента, ограничения има и на проходите Батак - Доспат, Велинград - Юндола: там е забранено движението на камиони с ремаркета и полуремаркета. В останалата част от страната няма ограчинение в движението, съобщават от АПИ.

Заради лошото време вчера, в Пътната атенция са получили редица фалшиви сигнали за закъсали автомобили, обяви пред БНТ инж. Дончо Атнасов от АПИ:

инж. Дончо Атанасов, член на УС на АПИ: Сами разбирате, че щом се подаде сигнал, ние трябва да реагираме мигновенно. Докарваме допълнително техника, отиваш и в края на краищата сигнала е фалшив. Във вчерашни ден имам поне едно 15-20 сигнала.

Вижте какво още каза инж. Атанасов:

;

Инж. Атанасов припомни, че в зимни условия всички шофьори трябва да са оборудвали автомобилите си със зимни гуми.

инж. Дончо Атанасов, член на УС на АПИ: Ако един автомобил е оборудван с летни гуми и на 5 мм. сняг, той не може да потегли и създава огромни проблеми. Тъй, като ние ангажираме много техника, която блокира джижението.

Пътната агенция, Институтът по пътища и мостове и Пътната полиция правят подробен анализ на опасните пътни участъци в в страната.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Евакуираха хотел във Вършец заради опасност от взрив на бутилки с газ
​Евакуираха хотел във Вършец заради опасност от взрив на бутилки с газ
Поставят още камери в Цар-Симеоновата градина в Пловдив
Поставят още камери в Цар-Симеоновата градина в Пловдив