НОВИНИ

#60 секунди без COVID-19: Какво става в отношенията между Брад и Анджелина

В момент, в който отвсякъде ни залива информация за коронавируса, решихме да ви покажем, че по света се случва и друго. Всеки ден ще ви представяме по няколко новини, "свободни" от COVID-19. Отделете няколко минути и за тях.

секунди без covid става отношенията брад анджелина
bnt avatar logo
от БНТ
07:24, 29.05.2020
Чете се за: 01:17 мин.
Още

Отношенията между Брад Пит и Анджелина Джоли стават все по-добри откакто се договориха за графика на отглеждане на децата си. Двойката се раздели през 2016 г., а законно се разведе миналата година.

След остри конфликти относно попечителството на наследниците им, те най-накрая са се разбрали за шестте си деца – Мадокс, на 18, Пакс, на 16, Захара, на 15, Шайло и 11-годишните близнаци Нокс и Вивиан.

„Децата са най-важното за Брад. Той и Анджи се разбират много по-добре, откакто бяха установени правилата за попечителство.“, издава близък до обкръжението на холивудския актьор.

„Брад и Анджелина изминаха дълъг път. За изненада на много от най-близките им приятели, комуникацията им се подобри изключително много и двамата са посветени на съвместното родителство.

Децата им вече имат график за попечителство и това донесе огромна промяна за цялото семейство. Графикът облекчи целия натиск, с който Брад и Анджелина се сблъскваха в миналото. Сега децата прекарват своето време с родителите си и са щастливи и се чувстват добре.”, допълва източникът./БГНЕС

*****

Властите на остров Ибиса се оплакват от инвазия на тигрови комари от вида Aedes albopictus, както и на обикновени комари.

Жителите на острова се призовават да работят заедно, за да се избавят от нашествието се казва в съобщение на местните власти.

Популацията от комари на острова сега е четири пъти по-голяма, отколкото в предишни години. Властите призоваха собствениците на басейни да пуснат системи за почистване възможно най-скоро, тъй като именно там е най-благоприятната среда за размножаване на вредните насекоми.

Тигровият комар е носител на опасни вирусни инфекции като Денга и Зика. Този комар идва от тропическите и субтропичните райони на Югоизточна Азия. Напоследък колониите му започнаха да се появяват в по-умерени региони на планетата, включително в Европа.

*****

За да поддържате здравето на черния си дроб, трябва да се храните така, че да му помагате и да не забравяте за физическата активност, пише в. La Vanguardia. Лекарите подчертават, че враг номер едно на черния дроб е алкохолът.

Освен спиртни напитки, трябва да се избягват и храни като сладкиши и сметанови изделия. Не се препоръчват пакетирани храни с високо съдържание на захар и сол. Необходимо е да се намали червеното месо и мазнините, както и на хамбургерите и колбасите.

За да поддържате здравето на черния си дроб, добре е да откажете цигарите, да спортувате и да следите теглото си. Менюто трябва да е богато на зеленчуци с горчив вкус като ряпа, хрян, патладжан./ БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без промяна на времето в следващите дни - облаци и валежи
Без промяна на времето в следващите дни - облаци и валежи
Проф. Радостина Александрова: Използването на кръвна плазма срещу Covid-19 е обещаващо
Проф. Радостина Александрова: Използването на кръвна плазма срещу Covid-19 е обещаващо