НОВИНИ

#60 секунди без COVID-19: Кои са породите кучета, подходящи за деца?

секунди без covid породите кучета подходящи деца
bnt avatar logo
от БНТ
07:12, 02.06.2020
Чете се за: 01:17 мин.
Любопитно

Руската киноложка федерация направи списък с породите кучета, които са най-подходящи за приятели на децата.

При избора на куче трябва да се вземат предвид много фактори: темперамент, ниво на активност, социални качества, податливост на дресировка и разходи за отглеждане.

Първото куче на детето трябва да е от порода, която е особено приятелска, обича да играе, умерено активна е и не изисква специални грижи, съветват кинолозите.

Най-подходящите породи четириноги за малките са:

Кокер шпаньол

Породата се характеризира с балансиран и мил характер, обичат да се разхождат.

Лесно се адаптират към различни условия на живот. Кокер шпаньолът търпеливо ще търпи детските изблици на радост и ще участва във всякакви игри.

Корги

Весели, атлетични, приятелски настроени и контактни кучета. Те обичат да са активни, пълни са с енергия и се нуждаят от редовни разходки. “Кучетата от тази порода са любвеобилни и безконфликтни, умни и лесни за дресировка. Освен това, те са напълно неагресивни и идеални за активно семейство с деца”, твърдят кинелозите.

Пудел

Пуделът е много умен и послушно ще се подчинява на господаря си.

Представителите на тази порода са контактни, отлично се разбират с всички членове на семейството. Пуделът винаги се нуждае от одобрение и от проявите на внимание и любов от стопанина си. Тази порода не е склонна към агресия и обожава децата.

*****

Ед Шийрън прави собствена бира

Ед Шийрън произвежда собствена бира за приятелите и семейството си. Той приготвя собствената си бира в своето имение в Съфолк.

Снимка: БГНЕС

Въпреки че 29-годишният певец и автор на песни е собственик на кръчмата „Bertie Blossoms“ в лондонския „Нотинг Хил“, той е решил да прави собствена бира за приятелите и семейството си в Съфолк, Източна Англия.

Кръчмата в имота на певеца е свързана с къщата му чрез тунел.

Пивоварството не е единственото ново хоби на Ед Шийрън - неотдавна беше разкрито, че той се забавлява с пчеларство и градинарство.

*****

Миранда Кер подкрепи публично Кейти Пери

Австралийският супермодел Миранда Кер – бивша съпруга на актьора Орландо Блум, реагира положително на новината за бременността на настоящата му половинка - певицата Кейти Пери.

Миранда Кер коментира: „Страхотна мама”, под една от последните снимки на Пери в Инстраграм. Певицата скоро ще стане майка за първи път.

Това предизвика многобройни положителни реакции от страна на потребителите, които я поздравиха за отношението ѝ към приятелката на бившия ѝ съпруг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
10 реаниматори са в готовност за работа на плажовете във Варна през новия сезон
10 реаниматори са в готовност за работа на плажовете във Варна през новия сезон
Пушката на Капитан Петко войвода гостува в Пловдив
Пушката на Капитан Петко войвода гостува в Пловдив