НОВИНИ

#60 секунди без COVID-19: Марадона е най-великият футболист, който не е печелил Шампионската лига

секунди без covid марадона великият футболист печелил шампионската лига
bnt avatar logo
от БНТ
07:09, 31.05.2020
Чете се за: 01:36 мин.
Любопитно

Марадона е най-великият футболист, който никога в кариерата си не е печелил Шампионската лига, според класация изготвена от Скай Спортс.

Аржентинският гений, който почти собственоръчно изведе страната си до световната титла през 1986, както и Наполи до две шампионски титли и Купата на УЕФА, участва само два пъти в най-престижната клубна надпревара, но не успява да постигне значителен успех.

На второ място в любопитната класация е Роналдо да Лима. Той спечели два пъти Златната топка и вкара общо 36 гола в европейските турнири с отборите на ПСВ Айндховен, Барселона, Интер и Реал Мадрид.

Челната тройка се допълва от друг голям бразилски нападател - Ромарио, който става голмайстор на Шампионската лига през сезон 1992/93, но никога не стига дори до полуфиналната фаза на надпреварата.

В топ 10 следват Джанлуиджи Буфон, Роберто Баджо, Роберт Левандовски, Ерик Кантона, Лотар Матеус, Златан Ибрахимович и Денис Бергкамп.

В класацията попада и българският нападател Димитър Бербатов, който е поставен на 24-та позиция.

*****

Октопод живее спокойно на 7 км под пoвърхността на океана

Октопод е заснет на близо 7 км под повърхността на Индийския океан с помощта на автономни камерни системи. Това е най-дълбоката среща с октопод - на 2 км по-дълбоко от предишния път, съобщи Си Ен Ен.

Изследователите смятат, че съществото вероятно е нов вид Grimpoteuthis, или "Октопод Дъмбо", род на дълбоководни чадъри октоподи, наречени така поради приликата на техните перки с ушите на анимационния герой на Дисни.

*****

Кайли Дженър не била милиардерка, имала само $900 млн.

Снимка: БГНЕС

Американското списание "Форбс", което обяви за милиардерка риалити звездата Кайли Дженър от семейство Кардашиян, й отнема този статут, обвинявайки я, че е дала неверни данни за състоянието си.

В брой от 2018 година изданието публикува на корицата си снимка на 21-годишната знаменитост, като уточни, че тя е напът да стане най-младата милиардерка в света.

През 2019 година "Форбс" включи Дженър в клуба на милиардерите, след като акции на компанията й на стойност 600 милиона долара бяха закупени от козметичния гигант "Коти".

Според нова финансова информация, реализираните приходи са били едва 1/3 от това, което е предоставила като данни младата бизнес дама. Списанието я обвинява, че е предоставила фалшиви данъчни сведения, за да направи имиджа на компанията си по-привлекателен.

От своя страна Дженър написа в Туитър, че списанието е публикувало неверни заявления по неин адрес, които не почиват на доказателства.

Въпреки това списанието счита, че състоянието на Кайли Дженър възлиза на около 900 милиона долара.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Успешен старт на историческата мисия на НАСА
Успешен старт на историческата мисия на НАСА
Безпощаден Байерн прегази Фортуна
Безпощаден Байерн прегази Фортуна