НОВИНИ

„Булгаргаз” е с нов изпълнителен директор - БЕХ прие оставката на Деница Златева

Промени има и в Съвета на директорите на дружеството

булгаргаз предлага поевтиняване природния газ юни
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:43, 17.04.2024
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

С решение на Съвета на директорите на „Български Енергиен Холдинг” ЕАД е извършена промяна в ръководството на „Булгаргаз“ ЕАД. Приета е оставката на Деница Златева, а от състава на Съвета на директорите на дружеството се освобождават Димитър Спасов и Татяна Петрова-Бояджиева. Това съобщиха от „Български Енергиен Холдинг”.

На техните места влизат Михаил Милков, Бянка Рачева и Марин Филиповски. Михаил Милков има дългогодишен опит в областта на енергетиката, с профил финанси. Към момента е директор дирекция „Финанси и бюджети“ в „Български Енергиен Холдинг“ ЕАД. Бянка Рачева е с опит като юристконсулт и от 2020 г. е адвокат. От януари 2013 г. Марин Филиповски работи в дирекция „Доставки на природен газ“, а от юни 2004 г. до ноември 2012 г. е работил в „Софиягаз“ ЕАД, допълва се още в съобщението.

С решение на Съвета на директорите на „Булгаргаз“ ЕАД за изпълнителен директор на дружеството е определен Веселин Синабов. От август 2022 г. до момента Веселин Синабов е директор на дирекция „Търговия с природен газ“ и член на Съвета на директорите на „Булгаргаз“ ЕАД. От септември 2015 г. до август 2022 г. заема различни позиции в „Булгартрансгаз“ ЕАД като директор дирекция „Търговски услуги“, ръководител отдел „Балансиране“ и други. Преди това е експерт в отдел „Покупка, транспорт и съхранение на природен газ“ в „Овергаз Инк.“ АД.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НЗОК с ново ръководство
НЗОК с ново ръководство
Момчил Мавров временно ще е управител на НЗОК
Момчил Мавров временно ще е управител на НЗОК