НОВИНИ

„Старият“ Вавринка с исторически успех на турнира в Стокхолм

В следващия кръг Вавринка, носител на три титли от турнири от Големия шлем и бивш №3 в световната ранглиста, ще срещне Андрей Рубльов.

Станко Димов
от Станко Димов
22:24, 17.10.2024
Чете се за: 01:30 мин.
Спорт
стан вавринка отпадна старта индиън уелс
Снимка:
Слушай новината

Стан Вавринка изигра страхотен двубой и стана най-възрастният тенисист, който се класира за четвъртфиналите на АТР 250 турнира в зала в Стокхолм (Швеция). 39-годишният швейцарец напомни за най-добрите си дни на корта и се наложи с 6:4, 3:6, 7:5 над Алехандро Давидович Фокина (Испания), постигайки последователни победи в Тура за първи път от US Open 2023.

Във финалния сет Вавринка изоставаше с пробив, но спечели 5 от последните 6 гейма, като по този начин си гарантира място в Топ 8 на турнира.

„Супер щастлив съм, че успях да спечеля този двубой. Изправих се срещу много труден опонент, нивото ми на игра беше добро и е страхотно чувство да спечелиш последователни двубои. Атмосферата беше невероятна, пълна зала. Благодаря на всички, че вдигахте толкова много шум“, коментира Вавринка след последната точка в двубоя.

В следващия кръг Вавринка, носител на три титли от турнири от Големия шлем и бивш №3 в световната ранглиста, ще срещне Андрей Рубльов. Руснакът, поставен под №1 в схемата, имаше далеч по-лесен двубой срещу французина Александър Мюлер и се наложи с 6:4, 6:1.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Водачът в схемата Франсис Тиафо се класира за четвъртфиналите на турнира в Алмати
Водачът в схемата Франсис Тиафо се класира за четвъртфиналите на турнира в Алмати