НОВИНИ

„Заедно за Украйна“ – благотворителен концерт на БНР, БНТ и Народен театър „Иван Вазов“

bnt avatar logo
от БНТ
10:58, 23.03.2022
14907
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
bdquoзаедно украйнаldquo ndash благотворителен концерт бнт бнр народен театър bdquoиван вазовldquo
Слушай новината

Българското национално радио, Българската национална телевизия и Народен театър „Иван Вазов“ обединяват усилия в подкрепа на пострадалите от войната в Украйна. На 28 март (понеделник), от 19.00 ч., двете обществени медии, с домакинството на Народния театър, организират благотворителен концерт „Заедно за Украйна“, в знак на съпричастност към пострадалите от войната.

В благотворителния концерт ще вземат участие Биг бендът на БНР с диригент Антони Дончев и Смесеният хор на БНР с диригент Любомира Александрова. Солисти ще са певицата Елена Сиракова и кларинетистът Борислав Йоцов, гост ще е младата украинска певица Биляна Митева, студентка в НМА „Проф. Панчо Владигеров“. Диригент ще е Любомир Денев – син. Програмата на благотворителния концерт „Заедно за Украйна“ ще предложи музика на Добри Христов, Александър Бръзицов, Вили Казасян, Ангел Заберски – син, Фабиан Андре, Уилбър Шванд и Римски – Корсаков. На финала ще прозвучат изключителните „Сакрални концерти“ на Дюк Елингтън в адаптацията на Джон Хойбай и Педерсън Педер.

Благотворителният концерт „Заедно за Украйна“ ще бъде излъчен по всички национални и регионални програми на Българското национално радио на 28 март (понеделник) от 19.00 ч. и в ефира на БНТ 1 на 3 април (неделя) от 21.00 ч.

Събраните средства от кратък номер 1466, дарения на място или по банковата сметка на Българския червен кръст ще бъдат предоставени на пострадалите от войната в Украйна.

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД BG23UNCR76301077778563

UNCRBGSF (За пострадалите от конфликта в Украйна)

Може да дарите и онлайн през страницата на БЧК.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МС удължава 4 програми в помощ на бизнеса заради високите цени на тока
МС удължава 4 програми в помощ на бизнеса заради високите цени на тока
БФС подписа договор за услуги, свързани с управление на спортната форма
БФС подписа договор за услуги, свързани с управление на спортната форма