НОВИНИ

11 са кандидатите за кмет на община Разград

четирима кандидатите кмет община разград
bnt avatar logo
от БНТ
18:42, 25.09.2023
Чете се за: 05:42 мин.
Политика
Слушай новината

Заместник-кметове на Разград, работили рамо до рамо за решаването на проблемите на общината, сега се изправят един срещу друг, за да управляват Общината.

Добрин Добрев е изборът на БСП, Мирослав Грънчаров на ПП-ДБ, а финансистът Галина Георгиева на ГЕРБ. Освен зам.-кмет Георгиева е била и областен управител на Разград.

Още една дама влиза в кметската надпревара. Това е областният лидер на "Има такъв народ" Мария Господинова, която е инженер по образование и магистър по "Политология, дипломация и национална сигурност". В момента развива собствен бизнес в Разград.

Георги Милков е кандидатът за кмет на община Разград, издигнат от партия „Свобода“. Милков е доктор по педагогика на Софийския университет „Свети Климент Охридски“. Има магистърски степени по български език и литература - от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ и по социална педагогика от Русенския университет „Ангел Кънчев“. Член е на Управителния съвет и изпълнителен директор на Център за съзидателно правосъдие. Ръководител е на Консултативния център по проблемите на домашното насилие.

ДПС регистрира Хабибе Расим като кандидат за кмет на община Разград. Расим е родена на 17 май 1983 г. в Разград. Завършила е средното си образование в Техникум по икономика-Разград, специалност „Администратор-документалист“. Има бакалавърска степен по специалностите „Социални дейности“ и „Икономика“ от ШУ „Епископ Константин Преславски“ и магистърска степен по специалности „Финанси“ и „Право“ от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“-Велико Търново. Работила е три години като технически сътрудник в частна фирма. През следващите три години от кариерата си е технически сътрудник и главен специалист в Областна администрация-Разград. В продължение на 13 години е съдебен деловодител в Съдебно-изпълнителна служба при Районен съд-Разград. От октомври 2020 г. до назначаването ѝ в Община Разград е юрисконсулт в Община Лозница.

Симеон Изворов е кандидатът на коалиция „Левицата“ за кмет на община Разград. Решението на Общинската избирателна комисия за регистрацията му за участие в местните избори е публикувано на сайта на комисията. Изворов е на 55 години. Той е завършил висшето си образование в Стопанската академия в Свищов през 1993 г., специалност "Финанси". Притежава следдипломни квалификации по "Здравен мениджмънт", "Управление и мониторинг на проекти", "Социално и застрахователно дело" и Финансово-счетоводни експертизи". Работил е в община Разград в отдел "Финанси и местни данъци и такси", в Териториална данъчна администрация - Разград, в Областна администрация Разград като директор на отдел "Регионално развитие и управление". Бил е директор на "Агенцията за държавни вземания" - Разград. Работи като финансист в Района здравноосигурителна каса, вещо лице е при Окръжен съд в Разград - финансово счетоводни експертизи. Участвал е и е в авторския колектив на първия План за регионално развитие на Област Разград. Изворов е участник и лектор в първия международен икономически форум в София, има множество статии и анализи в български печатни издания по микро и макро икономика, финансови пазари и анализи.

Васил Петров е кандидатът за кмет на община Разград от партия „Български гласъ“ за местните избори на 29 октомври. Петров е роден на 26 януари 1964 г. в Русе. От 1984 г. живее в Разград. Завършил е Висшето транспортно училище "Тодор Каблешков". Почти целият му трудов стаж е в сферата на железопътната инфраструктура. Работи като техник в жп гарата в Разград.

Д-р Валентин Василев е регистриран като кандидат за кмет на община Разград, издигнат от коалиция "Заедно за силна община". Василев е роден на 1 януари 1970 г. в Разград. Завършил е Тракийския университет в Стара Загора, магистър е по специалността специалност „Ветеринарна медицина“. Работил е като ветеринарен лекар, както и инспектор в Държавния ветеринарно-санитарен контрол (ДВСК). В периода месец август 2009 г. - месец май 2013 г., д-р Василев е областен управител на област Разград. До встъпване в длъжността кмет на Община Разград в периода 2015 – 2019 г. е народен представител в 42-то и 43-то Народно събрание. Бил е заместник-директор на Северноцентралното държавно предприятие – Габрово. Семеен, с едно дете.

Ивелина Ангелова е кандидатът за кмет на община Разград, издигнат от партия "Възраждане".

Калоян Монев е кандидатът за кмет на община Разград, издигнат от партия "МИР".

Снимки: БТА

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Свиленски: Искаме да видим доказателствата, че експулсираните свещеници са шпиони
Георги Свиленски: Искаме да видим доказателствата, че експулсираните свещеници са шпиони
Казусът с "Руската църква" се политизира от Москва, не от София - анализ на проф. Калин Янакиев
Казусът с "Руската църква" се политизира от Москва, не от София - анализ на проф. Калин Янакиев