НОВИНИ

13 деца са приети в болницата в Разлог след хранително натравяне

bnt avatar logo
от БНТ
10:11, 16.08.2021 (обновена)
5349
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

13 деца на възраст от 9 до 16 години снощи са били приети в болницата в Разлог със симптоми на хранително натравяне. Групата от София била на лагер в Банско от събота.Ден след настаняването, голяма част от децата получили болки в корема и прилошаване.

Отбор по таекуондо от София с 37 деца и 3-ма треньори са пристигнали на летен лагер в Банско преди два дни. Всичко вървяло по план до вчера следобяд, когато 13 от тях получават болки в корема и общо неразположение.

"Това което предприех, е да се извозят до педиатрията, защото голяма бройка, случвало ми се е винаги на лагери по 5, 6 случвало се, но сме овладявали в хотел нещата, но в случая масово на веднъж", каза треньорът Мирослав Трифонов.

Децата са настанени в детското отделение. На място веднага пристигат и родителите от София.

"Състоянието е по-добро, защото нямат повръщания, някои имат разстройство, най- вероятно се касае от храна, но това трябва да го кажат епидемиолозите", каза д-р Божидар Велев – Директор на МБАЛ – Разлог.

Екипи на Регионалната здравна инспекция в Благоевград и Агенцията по безопасност на храните започнаха проверки по случая.

„Днес колегите отидоха да вземат проби, които ще бъдат готови в четвъртък за да се види дали е бактериална инфекция или вирусна", каза д-р Веселка Мончева – РЗИ – Благоевград.

На децата са направените и антигенни тестове за КОВИД-19 ,които са отрицателни. Докато резултатите от назначените проверки излязат, родителите се надяват децата вече да си бъдат по домовете.

Репортер: Али Мисанков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Гешев: Изслушването ми накърнява независимостта на съдебната власт
Иван Гешев: Изслушването ми накърнява независимостта на съдебната власт
Настъплението на талибаните - коментар на Мохамед Халаф и Георги Милков
Настъплението на талибаните - коментар на Мохамед Халаф и Георги Милков