НОВИНИ

Корнелия Нинова: В предложената актуализация на Бюджет 2021 има смущаващи неща

bnt avatar logo
от БНТ
08:28, 16.08.2021
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Потресаващи са кадрите с полицейско насилие по време на протестите - това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в сутрешния блок на БНТ "Денят започва". Тя се обяви за обективно разследване, съд и понасяне на отговорност от виновните.

"Единственият начин да се справим с подобни случаи е да има обективно понасяне на отговорност. Имали сме много такива случаи, не се е стигнало до реален резултат", заяви Нинова.

Според нея не пречи да има изслушване на главния прокурор по темата в Народното събрание.

Нинова отчете, че са били прави за необходимостта от актуализация на бюджета, за каквато са призовавали още преди 4 месеца.

"Служебният кабинет постъпва правилно и връща нещата там, където им е мястото - в българския парламент", заяви Нинова.

По думите ѝ обаче в предложената от служебния кабинет актуализация на бюджета има смущаващи неща - предвидените средства за здравето на нацията заради ковид кризата и доходите на хората. Според Нинова има достатъчно ваксини и няма необходимост от закупуването на допълнителни количества. Ваксини са осигурени за 2022 г. и 2023 г., коментира Нинова като се позова на данни на здравното министерство.

Служебният кабинет иска да се отпуснат на Комисията за енергийно и водно регулиране около 17 млн. лева за глоби за това, че са осъдени за свои действия, коментира Нинова. 3 млн. лева са предвидени за бонуси на служителите в регулатора. Средната заплата в комисията е 5000 лв., защо е всичко това, попита лидерът на БСП.

Корнелия Нинова каза още, че с повече разговори и с по-малко емоция може да се реализира третият мандат. Тя има готовност за разговори с президента Радев, за да бъдат потвърдени служебните министри за редовен кабинет. Няма да каним министри зад гърба на президента Радев. Ако той не е съгласен, ще търсим други варианти, коментира Нинова.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тихомир Безлов: Проблемът с полицейското насилие не е нов за България
Тихомир Безлов: Проблемът с полицейското насилие не е нов за България
Ивайло Мирчев: Отговорността за това, което се случва в МВР, е на Гешев и на Борисов
Ивайло Мирчев: Отговорността за това, което се случва в МВР, е на Гешев и на Борисов