НОВИНИ

Ивайло Мирчев: Отговорността за това, което се случва в МВР, е на Гешев и на Борисов

bnt avatar logo
от БНТ
08:20, 16.08.2021
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Отговорността за това, което се случва в МВР, е на главния прокурор Иван Гешев и на Бойко Борисов. В момента се правят опити вината да поемат полицаите, които пряко са извършили престъплението. Така коментира записите с полицейско насилие от протестите миналата година Ивайло Мирчев, депутат от "Демократична България".

Насилие на протеста през 2020: Показаха неизлъчвани кадри от камери под колоните на МС

Според него на протеста не е имало ултраси и бити полицаи, както е твърдял бившият вътрешен министър Младен Маринов. Полицейското насилие по думите на Мирчев се повтаря периодично.

"На протеста няма ултраси и бити полицаи както твърдеше министър Младен Маринов преди една година. Освен чисто полицейски, този проблем, той не е толкова политически, той е обществен, защото това не е единичен случай. Сходни можем да изброим поне десет в последните години като започнем от белия автобус, минем през Росенец и стигнем до този случай", заяви в "Денят започва" Йордан Мирчев.

По думите му прокуратурата е направила опит да прикрие случая, тъй като записите от инцидента излизат едва година след него.

Христо Терзийски: МВР няма полза да прикрива случаите на насилие

"Става дума за системен тежък проблем, който минава от ниво премиер и главен прокурор през министър и през началниците на службите в МВР", коментира Ивайло Мирчев.

Според него полицейското насилие е обществен системен проблем в МВР, който трябва да бъде отстранен. Мирчев настоя отговорните лица за случая да получат своите наказания.

Вижте повече във видеото.

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Корнелия Нинова: В предложената актуализация на Бюджет 2021 има смущаващи неща
Корнелия Нинова: В предложената актуализация на Бюджет 2021 има смущаващи неща
Проф. Кантарджиев: Да спазваме леките мерки, за да не се налагат по-тежки
Проф. Кантарджиев: Да спазваме леките мерки, за да не се налагат по-тежки