НОВИНИ

13 КПП-та регулират движението при извънредни мерки на изходите на Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
12:20, 21.03.2020
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Движението на изходите на Пловдив е доста по-леко в сравнение със сутрешните часове. Всички полицаи са със специални защитни облекла.

13 КПП-та са разположени в Пловдив. Стотици автомобили не бяха допуснати да напуснат областния град или да влязат в него. Как шофьорите приемат ограниченията и има ли опашки от автомобили - вижте повече в прякото включване на Деница Торньова.

Лична карта с адресна регистрация, медицински документи или удостоверение от работодателя, че съответното лице има неотложна работа на територията на Пловдив - това се изисква от всеки преминаващ през входно-изходните артерии. Не липсваха и хора без документи, спокойни, че имат още няколко дни да се снабдят с тях.

Ст. комисар Йордан Рогачев - директор на ОД на МВР - Пловдив: Всеки един отделен случай ще се прецезира на място, защото ако дадеме възможности за понеделник, вторник и сряда, в следващите дни пак ще има да се правят компромиси, а не е редно, трябва да са дисциплинирани.

Проверяват се и всички пътуващи с автобуси.

Ст. комисар Йордан Рогачев - директор на ОД на МВР - Пловдив: Ще бъдат проверявани пътник по пътник, ако не се налага пътуването пътникът ще бъде свалян от автобуса и ще бъде помолен да се прибере вкъщи. - Ако го свалите тука, той как да се прибере? - Ще му окажем съдействие, дори ще му осигурим превоз, за да го приберем.

Не липсваха и недоволни, най-вече сред шофьорите, които бяха връщани обратно вкъщи. Но голяма част от пътуващите, определиха дори тези мерки като недостатъчни.

В самия град, за да не се допуска струпване на хора, на полицаите съдействат и служителите на Общинска охрана.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без напрежение в Банско в четвъртия ден от карантината
Без напрежение в Банско в четвъртия ден от карантината
5 контролно-пропускателни пункта на входно-изходните точки на Русе
5 контролно-пропускателни пункта на входно-изходните точки на Русе