НОВИНИ

5 контролно-пропускателни пункта на входно-изходните точки на Русе

bnt avatar logo
от БНТ
12:18, 21.03.2020
8439
Чете се за: 00:59 мин.
Регионални

5 пункта на полицията са разположени на различните входно-изходни точки на Русе. Служителите на реда проверяват лични карти и служебни бележки. Хора, които нямат основателна причина да пътуват, се връщат обратно.

Без проблеми преминава движението в районите на контролно-пропускателните пунктове на Русе. Опашките стигат най-много до 7-8 автомобила, като повечето шофьори спазват стриктно изискванията и предоставят на проверяващите полицаи служебните бележки, лични или други документи, удостоверяващи необходимостта на пътуването им.

Контролно-пропускателните пунктове са разположени до изходите за София, Варна, Силистра, за село Николово и в района на квартал "Средна кула". Много от хората подкрепят строгите мерки и ги смятат за необходими, защото става въпрос за здравето на всички.

- Кризисният щаб е взел мерки, значи са правилни.

БНТ: Често ли ви се налага да пътувате и по какъв повод?

- Всеки ден. В Сливо поле съм земеделски производител.

БНТ: Какво мислите за тези мерки с КПП-та на входовете и изходите на градовете?

- Не е лошо. Да видим как ще се справим.

За облекчаване на движението в района на "Дунав мост" пък вече е създадена организация част от тировете да изчакват преминаването на граничния пункт на булевард "България". До няколко дни и от "Пристанищна инфраструктура" ще изградят нов паркинг.

Галин Григоров - областен управител на Русе: Биха могли да поемат около километър и половина опашка, около 60 товарни автомобила на входа на "Пристанищния комплекс" на булевард "Тутракан".

Очаква се днес и кметът на Русе Пенчо Милко да издаде заповед с разяснения и указания за придвижването на територията на общината.

Припомняме, че контролно-пропускателният пункт на изхода на Русе за Силистра се намира на отбивката за Мартен, така че работещите в голямата индустриална зона там ще могат спокойно да отидат до работните си места както през днешния и утрешния ден, така и от понеделник нататък.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
13 КПП-та регулират движението при извънредни мерки на изходите на Пловдив
13 КПП-та регулират движението при извънредни мерки на изходите на Пловдив
Спокойно и без напрежение на входовете и изходите във Варна
Спокойно и без напрежение на входовете и изходите във Варна