НОВИНИ

Спокойно и без напрежение на входовете и изходите във Варна

bnt avatar logo
от БНТ
12:16, 21.03.2020
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

8 КПП-та са изградени на изходите на Варна, няма никакви струпвания и опашки. Проверките от полицаите са щателни и всеки пътуващ трябва да посочи основателна причина за излизането от града.

Дали защото е почивен ден, или поради високото гражданско съзнание на жителите си, морската столица опустя. Почти няма хора по улиците в съботния предиобед. Изключение правят тези, които работят през уикенда и собствениците на домашни любимци.

Търговските обекти бързо реагираха на новите условия и изместиха началото на работното си време отрано сутринта. В 8.33 ч пред един от магазините вече имаше чакащи.

Иванка Ганчева: Два часа на ден стигат ли за пазаруване? - Стигат, стига да се мобилизираш.

Забраната за посещение на паркове и градини се спазва, а полицейски патрул преминава периодично през алеите на Морската градина и приканва неразбралите за новите рестрикции да се приберат в домовете си.

В заповедта за забрана крайбрежната алея и плажът не са споменати и затова са предпочитани от спортуващите и от рибарите.

Бранимир Ангелов: Човек да има желание да е край морето, всичко е добро край морето - чист въздух, раздумка с приятели като гледаме да спазваме разстояние според препоръките.

Засега наказания на неспазващите новите по-строги мерки не са налагани, с напредването на деня обаче и тази информация може да се промени.

Спокойна е обстановката и на Автогара - Варна. От сутринта до обед са отпътували две маршрутки до Бургас и Добрич, а продадените билети са едва няколко.

Автобусите за София са в 13.00, 18.00 и 00.00ч. осъществява се контрол на пристигащите в здравен пункт, като в 11.30 пристигна един пътник от Добрич.

От Автогара - Варна призовават пътниците да се обръщат към тях по телефона. 95% от курсовете не се изпълняват, трябва да се носи и служебна бележка от работодател, ако е в друг град.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
5 контролно-пропускателни пункта на входно-изходните точки на Русе
5 контролно-пропускателни пункта на входно-изходните точки на Русе
Засилен трафик и опашки в първия ден с КПП-та на изходите на София
Засилен трафик и опашки в първия ден с КПП-та на изходите на София